Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Ukloni MyStart Search Protection

12

Što je MyStart Search Protection?

MyStart Search Protection potencijalno je neželjeni program (op. prev. PUP, potentially unwanted program) koji je kreiran s namjerom da vas zaštiti od drugih potencijalno neželjenih programa. Širi se uz pomoć distribucijske metode ‘pakiranja’ (op. prev. dolazi u paketu s nekim drugim programom) i obično je povezan s nekim otimačem preglednika. Znamo da kad se jednom nađe unutar sistema, program koruptira DNS postavke svakog internet preglednika kojeg može pronaći na napadnutom računalu i postavlja mystart.com ili mystartsearch.com za početnu stranicu ili tražilicu. Nakon što to učini, virus MyStart Search Protection odgovoran je za to da te promjene budu trajne i da se ne mogu promijeniti od strane drugih programa. Da se taj sumnjivi add-on nalazi u vašem računalu, možete primijetiti kada vam se počinju pojavljivati sljedeće notifikacije:

Search Settings Change Notification
MyStart Search Protection has blocked an attempt by another program to change your default search settings.

MyStart. Attempted Search Settings Change
An attempt has been made to switch your default search away from Search The Web:
Keep Search The Web
Disable default search protection and change my default search to: Google

Posljednja notifikacija mogla bi se pojaviti odmah nakon što pokušate ručno promijeniti početnu stranicu i tražilicu. Ako ste vidjeli to upozorenje ili nešto tome slično, preporučujemo vam da skenirate soj PC renomiranim anti-spyware programom, kao što je npr. SpyHunter, jer korištenje tražilice koja je instalirana protiv vaše želje može izazvati ozbiljne probleme. Morate biti svjesni da virus želi zaraditi reklamiranjem partnerskih web stranica, a da bi to bilo moguće, on će pratiti vaše aktivnosti kad ste spojeni na internet, prikazivati izmijenjene rezultate pretraga, tjerati korisnike na posjećivanje nepoznatih i ponekad opasnih web adresa, itd. Sve te operacije mogu rezultirati usporavanjem sistema, infiltracijom drugih potencijalno neželjenih programa u vaše računalo, itd. Stoga, nema rasprave o tome treba li poduzeti potrebne korake i eliminirati virus s vašeg računala.

Kako virus MyStart Search Protection može preuzeti kontrolu nad mojim računalom?

MyStart Search Protection može se naći u vašem računalu odmah nakon instalacije nekog drugog besplatnog programa. To je zbog toga što se ovaj sumnjivi add-on uglavnom distribuira korištenjem dobro poznate metode ‘pakiranja’ (op. prev. od engl. dolazi u paketu s drugim programom). Developeri popularnih besplatnih programa plaćeni su da na tim programima ostave mogućnost dodavanja reklama trećih stranaka uz različite download managere, programe za kreiranje PDF dokumenata, programe za emitiranje video materijala, itd. Zbog toga je veoma bitno pažljivo odabrati i instalirati freeware programe. Prije svega, uvijek morate dobro pročitati Ugovor o licenci s krajnjim korisnikom (op. prev. EULA), Izjavu o privatnosti, komentare i recenzije povezane s odabranim programom i uvjerite se da je isti pouzdan. Nakon toga, morate odabrati “Naprednu” ili “Prilagođenu” instalaciju (op. prev. “Advanced” ili “Custom”) i pažljivo provjeriti svaku notifikaciju. Posebno obratite pažnju na one kućice koje su unaprijed odabrane u kojima se tvrdi da prihvaćate instaliranje dodatka, alatne trake, plug-ina ili ekstenzije na vaše računalo. Osim toga, nikada ne smijete dopustiti da vaša početna stranica ili tražilica budu promijenjene, da Google, Yahoo ili Bing zamijeni nešto nepoznato. U slučaju da možete vidjeti da je proces Searchprotection.exe pokrenut u Task Manageru Windowsa, a mystart.com se pojavljuje kao početna stranica i zadana tražilica, nemojte gubiti vrijeme jer je to jasan znak koji ukazuje na to da se u vašem računalu skriva potencijalno neželjeni program.

Kako ukloniti virus MyStart Search Protection?

Morate biti pažljivi na preusmjeravanje koje radi MyStart Search Protection jer ovaj dodatak pregledniku usko je povezan s otimačem preglednika i može vas prisiliti na posjećivanje opasnih web stranica. Stoga, pratite vodič koji slijedi i riješite se tog virusa čim budete u mogućnosti.

Možete ukloniti MyStart Search Protection automatski pomoću jednih od ovih programa: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje MyStart Search Protection slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju MyStart Search Protection. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju MyStart Search Protection. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju MyStart Search Protection (2015-06-24)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju MyStart Search Protection (2015-06-24)
MyStart Search Protection fotografija
MyStart Search Protection fotografija
Brzi meni: Ručni MyStart Search Protection Priručnik za uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite MyStart Search Protection iz Windows 7 / Vista / XP sistema

 • Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).

Uklonite MyStart Search Protection iz Windows 10 / Windows 8 sistema

 • Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program.
Uklonite MyStart Search Protection i srodne programe
 • Ovdje, potražite MyStart Search Protection ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 • Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall' Uklonite MyStart Search Protection sa MyStart Search Protection prečaca
 • Desni klik na prečac od Mozilla Firefox te odaberite Properties.
Desni klik na ikonu preglednika te odaberite 'Properties'
 • idite na Shortcut prozor te potražite polje Target. Obrišite zlonamjeran URL koji je povezan s Vašim virusom.
Odaberite 'Shortcut' prozor te obrišite 'http://isearch.babylon.com...' i ostale sumnjive URL adrese

Ponovite korake dane iznas sa svim prečacima preglednika, uključujući Internet Explorer i Google Chrome. Budite sigurni da ste označili sve lokacije ovih prečaca, uključujući Radnu Površinu, Start Meni te traku zadataka.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite MyStart Search Protection iz Mac OS X sistema

Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications.

Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'

Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite MyStart Search Protection ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash.

Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite MyStart Search Protection iz Internet Explorer (IE)

Uklonite opasne dodatke
 • Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 • Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite MyStart Search Protection te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable:
Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable' Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 • Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene.
Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene Resetirajte Internet Explorer
 • Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 • Ovdje, odaberite Reset.
 • Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje MyStart Search Protection.
Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite MyStart Search Protection iz Mozilla Firefox (FF)

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 • Ovdje, odaberite MyStart Search Protection i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose.
Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na meni (gornji desni kut), odaberite Options General.
 • Ovdje, obrišite zlonamjeran URL te unesite željenu web stranicu ili kliknite Restore to default.
 • Kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Kada ste u 'General' prozoru, obrišite zlonamjerne URL adrese iz sekcije 'Home Page' ili kliknite na gumb 'Restore to Default'. Kliknite 'OK' kako biste spremili promjene Resetirajte Mozilla Firefox
 • Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information.
Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 • Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje MyStart Search Protection.
Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite MyStart Search Protection iz Google Chrome

Obrišite zlonamjerne dodatke
 • Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions.
Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 • Ovdje odaberite MyStart Search Protection te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose.
Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće Promijenite svoju početnu stranicu i zadanu tražilicu ukoliko ih je Vaš virus promijenio
 • Kliknite na ikonu menija te odaberite Settings.
 • Ovdje, potražite Open a specific page or set of pages pod opcijama On startup te kliknite na Set pages.
Nakon klika na meni i 'Settings', odaberite 'Set pages'
 • sada biste trebali vidjeti drugi prozor. Ovdje, obrišite zlonamjerne tražilice te unesite onu koju želite koristiti kao svoju početnu stranicu.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 • Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search .
kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 • Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese Resetirajte Google Chrome
 • Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 • Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings.
Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 • Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje MyStart Search Protection.
Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite MyStart Search Protection iz Safari

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences.
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 • Ovdje, odaberite Extensions i potražite MyStart Search Protection ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih.
Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Otvorite svoj Safari web preglednik te kliknite na Safari u sekciji meni. Ovdje, odaberite Preferences kako je prikazano prije i odaberite General.
 • Ovdje, pogledajte polje Homepage. Ukoliko je bilo promijenjeno od strane MyStart Search Protection, uklonite neželjenu poveznicu te unesite onu koju želite koristiti za pretraživanje. Nemojte zaboraviti unijeti "http://" prije unosa adrese stranice.
Kada ste u 'General', obrišite zlonamjeran URL i unesite željeno ime domene Resetirajte Safari
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari....
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 • Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja MyStart Search Protection.
Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Kompletno uklanjanje MyStart Search Protection

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite MyStart Search Protection tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u