Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus Kovter

od Jake Doevan - - | Tip: Otimač preglednika

Ransomvare Kovter stvarno je opasna cyber infekcija, a pojavila se sredinom svibnja 2014. U trenutku pisanja ovog članka, virus se može pronaći u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španjolskoj, Francuskoj, Italiji i Nizozemskoj. Čim se nađe u računalu, aplikacija ga blokira i pokreće druge aktivnosti koje bi vas trebale prevariti i natjerati na plaćanje lažne otkupnine. Ovaj malware vrlo je sličan “slavnim” virusima kao što su Police virus, Ukash virus, FBI virus i ostali ransomware programi. Svi oni oslanjaju se na komponentu naziva Winlocker koja im pomaže blokirati sistem. Novost vezana uz ovaj virus njegova je sposobnost da provjerava povijest surfanja korisnika i prikuplja podatke o neprikladnim/ilegalnim stranicama kojima se stalno vraćate. Čim to napravi, Kovter počinje prikazivati lažnu notifikaciju koja uključuje IP adresu računala i ostale osjetljive informacije. On također javlja o korištenju ranije otkrivenih web stranica i traži plaćanje otkupnine. Čini se da njegova sposobnost otkrivanja povijesti surfanja korisnika objašnjava zašto je toliko ljudi već platilo otkupninu kreatorima programa. Naravno, NIKAD to nemojte napraviti. Morate ignorirati upozorenja koja pripadaju ovom virusu i ukloniti ransomware Kovter sa svog računala.

Kako Kovter može zaraziti moje računalo?

Ransomware Kovter najčešće se širi korištenjem istih malicioznih metoda koje su se koristile za distribuciju ostalih Ukash virusa. Te metode oslanjaju se na trojanskog konja koji se skriva na ilegalnim web stranicama i u istim takvim datotekama. Da bi izbjegli viruse poput ovog, morate zaštititi svoje računalo najnovijom verzijom anti-spyware programa. Uz to, morate početi upotrebljavati metode za sigurno surfanje internetom, a to podrazumijeva izbjegavanje ilegalnih web stranica, ignoriranje reklama i emailova od nepoznatih pošiljaoca. Ako virus Kovter uspije ući u sistem, pokrenut će ranije spomenute aktivnosti i početi prikazivati lažne poruke vladinih institucija koje se obično biraju ovisno o lokaciji žrtve. Ako ste primijetili da je vaš PC blokiralo Ministarstvo pravosuđa, policija ili neka sličan institucija, morate ignorirati takve poruke. Nije uopće važno ako izgledaju pouzdano jer pripadaju hakerima koji samo žele ukrasti vaš novac. Također, morate ukloniti virus Kovter s vašeg računala, a isto treba učiniti sa svim datotekama koje mu pripadaju. Možete upotrijebiti vodič koji slijedi:

Kako ukloniti ransomware Kovter?

Ako je vaš PC zaražen virusom Kovter i ako ga želite ukloniti, ne smijete gubiti vrijeme, već skenirati računalo programom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili nekom drugom renomiranom anti-spyware aplikacijom. Ako ne možete skinuti ili pokrenuti neki od tih programa, pratite korake koji slijede da otključate svoje računalo.

* Ručno uklanjanje virusa Kovter:

  1. Da bi onesposobili virus, ponovno podignite operativni sustav zaraženog u ‘Safe mode with command prompt’ ( ovo bi trebalo funkcionirati sa svim verzijama ove prijetnje).
  2. Pokrenite Regedit.
  3. Potražite WinLogon Entries i zapišite sve datoteke koje nisu explorer.exe ili prazne. Zamijenite ih s explorer.exe.
  4. U registru računala pronađite datoteke koje ste ranije zapisali i obrišite registarske ključeve koji su povezani s pronađenim datotekama.
  5. Ponovno pokrenite sustav i pokrenite skeniranje kompletnog sistema ažuriranom verzijom programa Reimage Reimage Cleaner Intego da bi uklonili ostatke virusa. Također možete pokušati s programima SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

* Flash drive metoda:

  1. Na nekom drugom računalu skinite Reimage Reimage Cleaner Intego ili neki drugi renomirani anti-malware program.
  2. Ažurirajte program i prebacite ga na USB stick ili CD.
  3. U međuvremenu, podignite sustav zaraženog računala u Safe Mode, u komandnoj liniji (op. prev. command prompt) i umetnite USB stick.
  4. Još jednom podignite sustav računala zaraženog virusom Kovter i pokrenite skeniranje kompletnog sistema.

* Korisnicima zaraženima virusom Kovter dopušten je pristup drugim računima u Windowsima. Ako jedan od tih računa ima administratorske ovlasti, moći će se pokrenuti anti-malware program.

* Pokušajte onemogućiti Flash da bi natjerali ransomware da se ne ponaša onako kako je programiran. Da bi onemogućili Flash, morate otići na podršku za Macromediju i odabrati “Deny”: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Nakon što to učinite, pokrenite skeniranje kompletnog sistema anti-malware programom.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
Kovter ransomware fotografija
Kovter ransomware fotografija

O autoru

Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-kovter-ransomware.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Vaše mišljenje u vezi sa Kovter ransomware