Ljestvica ozbiljnosti:  
  (63/100)

Ukloni “The Requested Resource is in Use” error (Besplatne instrukcija) - Tutorial

od Lucia Danes - - | Tip: Trojanci

Što morate znati o pogreški “The Requested Resource is in Use”?

Ako u operativnom sustavu Windows ugledate pogrešku “The Requested Resource is in Use”, to nije dobar znak. To upozorenje javlja vam da se u računalo uspio ušuljati Trojanski konj. Ako niste sigurni što je to, Trojanci su maliciozni programi koji se općenito koriste za napad na osobna računala. Mnogo je različitih Trojanaca na internetu; međutim, onaj koji je odgovoran za pojavljivanje ove greške, poznat je pod nazivom SmartService Trojan. Ova cyber infekcija ekstremno je opasna i njeno uklanjanje bi moglo biti teško. Ona je u stanju blokirati antivirusne programe i spriječiti korisnika u pristupu sigurnosnim alatima. Ako odlučite skenirati računalo sigurnosnim programom nakon što vam se pojavilo upozorenje “The Requested Resource is in Use”, nećete to moći učiniti. Ta pogreška uvijek se pojavljuje kad korisnik pokuša pristupiti sigurnosnom programu instaliranom na računalu. Mala dojava o pogreški također pokazuje koje programe je Trojanac blokirao i nudi put do blokirane izvršne datoteke. Osim što blokira antivirusni program, ovaj malware također će zaštititi razne procese na napadnutom sistemu i dopustiti potencijalno nepoželjnim programima da ostanu ili uđu u sistem. Dakle, upozorenje “The Requested Resource is in Use” vas obavještava da je vaše računalo izloženo velikom riziku i da morate nešto odmah poduzeti.

Uklanjanje pogreške “The Requested Resource is in Use” zahtjeva eliminaciju Trojanca SmartService. Većina cyber infekcija eliminira se iz sistema uz pomoć sigurnosnih alata, kao što su Reimage ili SpyHunterCombo Cleaner. Ipak, ova cyber infekcija dizajnirana je da blokira antivirusne programe, pa biste trebali pokušati s ovim programima za uklanjanje malware aplikacija. Predlažemo vam da ponovno pokrenete svoj PC u Safe Mode with Networking načinu rada. To bi trebalo pomoći pri instaliranju ili pristupanju sigurnosnom programu. Imajte na umu da je iznimno opasno uklanjati problem s “The Requested Resource is in Use” ručno. Pokušaj da sami uklonite Trojanskog konja mogao bi dovesti do ozbiljnih oštećenja u sistemu računala. 

Kako se ovaj Trojanac može infiltrirati u sistem?

Najuobičajeniji način na koji se Trojanski konj SmartService može uvući u vaš sistem je lažno preuzimanje programa. Virus može doći u obliku različitih besplatnih programa koje preuzimate preko torrenta, stranica za dijeljenje datoteka (file-sharing) i ostalih izvora na internetu. Zato je bitno odabrati pouzdane izvore za instalaciju programa, ako želite izbjeći preuzimanje kontrole od strane programa SmartService. Uz sve to, ako obratite malo više pažnje tijekom instalacije, to će vam pomoći u izbjegavanju potencijalno nepoželjnih programa ili malicioznih aplikacija. Prije svega, kad preuzimate program, pobrinite se da su njegovi developeri pouzdani. Čitajte EULA-u (Ugovor s krajnjim korisnikom) i Izjavu o privatnosti. Tamo ćete pronaći informacije o partnerstvu s trećim stranama i na instalaciju kojih programa ste također pristali. Ako vam odabrani program ne ponudi te dokumente, pazite, možda on baš i nije pozitivan. Uz to, možete instalirati Trojanca koji je odgovoran za prikazivanje pogreške “The Requested Resource is in Use”. Drugo, odaberite odgovarajuće postavke instalacije. Umjesto Brzih i Standardnih (Quick, Standard), odaberite prave postavke, Napredne ili Prilagođene (Advanced ili Custom) Treće, biranje čarobnjaka za instaliranje Napredne/Prilagođene instalaciju jednostavno nije dovoljan. Pažljivo biste morali pratiti svaki korak i ukloniti odabir svih aplikacija trećih strana koje mogu biti ponuđene za preuzimanje. 

Kako se nositi s pogreškom “The Requested Resource is in Use”?

Uklanjanje poruke “The Requested Resource is in Use” trebalo bi se provesti zajedno s uklanjanjem Trojanca koji je odgovoran za probleme. Želimo vas podsjetiti da su Trojanski konji iznimno opasne cyber prijetnje i mogu uzrokovati ozbiljne probleme s računalom ili mogu pokušati ukrasti osobne podatke. Kao što već znate, Trojanski konj SmartService štiti potencijalno nepoželjne programe; tako se on također može instalirati, no on može instalirati dodatne neželjene, pa čak i maliciozne, aplikacije. No, ovo se mora ukloniti odmah. Ipak, moglo bi biti teško ručno ukloniti grešku “The Requested Resource is in Use”; morate upotrijebiti Reimage ili SpyHunterCombo Cleaner. Sada pokušajte restartati svoje računalo u načinu rada “Safe Mode” i onesposobite Trojanskog konja. Trebali biste moći instalirate internet alate. Ako vam SmartService blokira te programe, pokušajte s Malwarebytes Malwarebytes. Želimo li vas upozoriti da pokušaj eliminiranja Trojanca još uvijek nije gotov.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

O autoru

Lucia Danes
Lucia Danes - Istraživač virusa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Lucia Danes
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-the-requested-resource-is-in-use-error.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima