Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus FakeCry (Besplatan vodič) - Instrukcija za uklanjanje

od Julie Splinters - - | Tip: Ransomware programi

FakeCry se šulja zajedno s NotPetya/Petya zarazom

Slika koja prikazuje FakeCry virus

FakeCry virus je definiran kao virus koji enkriptira datoteke koji je ispušten zajedno s ExPetr/Petna preko inficirane M.E.Doc mreže ažuriranja. Zbog ogromnog broja malwarea, virus nije smjesta primjećen.

Ono što je zanimljivo jest da se malware pretvara da je verzija WannaCrya uključujući WNCRY stringove u izvorni kod. Čini se da je napisan u .NET programskom jeziku.

Osim M.E.Doc servera, napadači koriste još jednu tehniku – waterhole strategij. Ukratko, kibernetički kriminalci često malwareom inficiraju web stranice koje često posjećuju ciljane žrtve. Takve virtualne infekcije također služe za špijuniranje.

Iako se ipak čini da malware nije WannaCry virus, njegove tehnike distribucije i činjenica da dolazi zajedno s Petna/Petya napadom alarmira virtualnu zajednicu. Ukoliko vas je napala prijašnja prijetnja, vjerojatno ste se susreli i s napornim efektima novijeg malwarea. Uklonite FakeCry pomoću ReimageIntego ili Malwarebytes.

Misija uspjela: FakeCry se pridružuje Petna virusu

Možda zbog nekoliko upitnih i čak zanimljivim značajkama ovog malware i destruktivnog ishoda glavne virtualne prijetnje, online mediji nisu posvetili dovoljno pažnje FakeCry malwareu.
Iako prijetnje sadržavaju reference na WannaCry s elementima poput “made in China”, nije uzeto u obzir da je ovo ogromna prijetnja. Međutim, takve pretpostavke mogu biti varljive.

Malware napad se sastoji od dvije faze. Prvo se wc.exe pokreće na uređaju i ispušta svoj sadržaj – ed.exe. Ovo služi kao glavni pokretač malwarea. Postavljen je da enkriptira datoteke pomoću RSA-2048. Dodatno k tome,malware je postavljen da briše shadow volume kopije. FakeCry malware također cilja širok spektar formata datoteka.

Za razliku od drugih malwarea, virus ispušta DEMO_EXTENSTIONS mapu. Ona ukazuje na proširenja slikovnih datoteka koja se mogu besplatno dešifrirati. Čini se da je malware još uvijek u fazi razvoja. Nakon šifriranja, malware predstavlja istu poruku otkupnine kao i Wana Decrypt0r 2.0.

Neke ukrajinske žrtve su platile otkupninu, ali je bitcoin adresa kriminalca uklonjena. Nije preporučeno plaćati otkupninu. Umjesto toga, nastavite na uklanjanje FakeCry virusa.

Distribucijske značajke

Malware se širi preko M.E.Doc mreže ažuriranja. Međutim, pošto su sada kiberenetičke sigurnosne snage konačno otkrile metode njegova prijensa, možete spriječiti FakeCry napad. Ukoliko ste ovaj savjet pročitali malo prekasno, nastavite na upute za uklanjanje.

Osim toga, i ExPetr i FakeCry zapošljavaju waterhole tehniku. Stoga, to znači da čak iako ste dovoljno oprezni, postoji rizik da ćete se spetljati s malware infekcijom ukoliko posjetite određene inficirane web stranice. U tom slučaju, provjerite da li anti-virus, alat za uklanjanje malware i firewall ispravno rade. primjer FakeCry otkupnineFakeCry se sakriva pod oznakom WannaCry virus. Definitivno ima potencijala narasti u pravu kibernetičku prijetnju.

Uklonite FakeCry prijetnju

Možete je se riješiti s Windows OS-a pomoću alata za borbu protiv virusa. Uzeći u obzir da dolazi zajedno s Petyom, ili se može širiti individualno u budućnosti, možete se susresti s određenim problemima kod uklanjanja FakeCry virusa.

U tom slučaju, ponovo pokrenite uređaj u Sigurnosnom načinu i pokrenite anti-spyware alat. Nakon toga, također biste trebali biti u mogućnosti ukloniti FakeCry virus. Upozorit ćemo vas da ne preuzimate dekripcijske alate koje nude kriminalci. Pošto je malware još pod razvojom, proces vraćanja datoteka možda neće proći glatko. Osim toga, ukrajinski i ruski korisnici bi trebali biti iznimno oprezni.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni FakeCry Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni FakeCry koristeći Safe Mode with Networking

Sigurnosna metoda je često od pomoći kada se suočavate s malwareom i riješavate probleme sa sustavom.

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni FakeCry

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite ReimageIntego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa FakeCry.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni FakeCry koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije FakeCry. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa ReimageIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa FakeCry uspješno provedeno

Bonus: Vratite svoje podatke

Vodič koji je prezentiran iznad ovog teksta bi vam trebao pomoći pri uklanjanju virusa FakeCry iz vašeg računala. Da biste vratili šifrirane datoteke, preporučujemo vam upotrebu detaljnog vodiča koji su pripremili stručnjaci za sigurnost na internetu tvrtke virusi.hr.

[/GIS]

Ako je vaše datoteke šifrirao virus FakeCry, možete upotrijebiti nekoliko metoda da ponovno dođete do njih.

Data Recovery Pro opcija

Sve dok FakeCry dekriptor nije izrađen, možete pokušati s ovim softverom. Promoviran je kao alat koji je sposoban vratiti oštećene i izgubljene datoteke.

 • Preuzmi Data Recovery Pro;
 • Pratite korake postavki programa za vraćanje podataka (Data Recovery) i instalirajte ga na računalo;
 • Pokrenite ga i skenirajte računalo da biste pronašli datoteke koje je šifrirao ransomware program FakeCry;
 • Vratite datoteke.

FakeCry dekriptor

Još nije dostupan. Pokušajte vratiti datoteke iz online ili sustavskih pohrana.

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od FakeCry i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-fakecry-ransomware-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa FakeCry ransomware virus