Ljestvica ozbiljnosti:  
  (85/100)

Dyre virus. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Otimač preglednika
12

Što je Dyre virus?

Dyre virus je opasan trojanski konj, koji se može pronaći i pod imenom Dyreza ili Dyre/Dyreza. Također poznat kao bankovni malware ili bankovni trojanac, ovaj virus se većinom koristi za krađu korisnikovih financijskih informacija i novaca. Ukoliko ova kibernetička prijetnja uđe u računalo, počinje pratiti žrtvu snimajući svaki dodir na tipkovnicu koji on/ona unese. Tako prikuplja osobne identifikacijske informacije o njemu/njoj. Dodatno, nakon što prikupi dovoljnu količinu podataka, spaja se na server i šalje sve što je uspio prikupiti svojem vlasniku/hakeru. Vjeruje se da je Dyre virus već pomogao hakerima ukrasti tisuće dolara i da s time neće stati. Usput, sudeći prema zadnjim vjestima, ovaj trojanski konj je nedavno ažuriran i popunjem novim mogućnostima. U trenutku pisanja, također može biti korišten za krađu korisnikovih login-ova ili za preusmjeravanje na opasne i nesigurne web stranice. Tamo njihova računala mogu biti inficirana drugim kibernetičkim prijetnjama koje se mogu koristiti za druge opasne aktivnosti. Sve u svemu, očito je da je Dyre virus opasna kibernetička prijetnja koju se mora izbjegavati. Za to trebate instalirati reputabilan anti-virusni i anti-spyware program, te ih održavati ažurnima. Mislimo da biste za to trebali odabrati Reimage jer je on snažan anti-spyware program koji je prepun raznih korisnih značajki, uključujući zaštitu od trojanaca.

Kako Dyre virus može inficirati moje računalo?

Dyre virus se većinom širi preko spam-a, stoga biste trebali biti vrlo oprezni sa sumnjivim email porukama i datotekama koje su uobičajeno dodane u njih. Ukoliko padnete na preuzimanje inficiranog privitka, možete završiti s ovim ili sličnim trojanskim konjem. Kada pokušavate primjetiti lažan email, prvo trebate provjeriti pošiljaoca i njegovu vjerodostojnost. Ukoliko vidite da pošiljateljeva adresa nema veze s tvrtkom koju predstavlja, trebali biste ignorirati ovaj email ili ga jednostavno obrisati. Također, provjerite za tipografske ili gramatičke pogreške jer Vam one također mogu pomoći primjetiti zlonamjeran email. Napokon, pregledajte tijelo poruke i što u njemu piše. Ukoliko Vas informira da ste osvojili neku lutriju, dobili novac nakon smrti neke nepoznate osobe i tako dalje, trebali biste ignorirati poruku. Ukoliko mislite da je Vaše računalo inficirano Dyre virusom, trebali biste odmah djelovati jer se svaka minuta računa. Zadržavanjem ovog virusa na sustavu možete završiti s gubitkom novca ili financijskih informacija. Dodatno, možete postati žrtvom krađe identiteta.

Kako ukloniti Dyre virus?

Ukoliko vjerujete da je Vaše računalo inficirano Dyre virusom, trebali biste ga ukloniti čim to prije možete. U suprotnome, lako možete izgubiti novac ili biti preusmjereni na zlonamjernu web stranicu koja pokušava oteti Vaša korisnička imena i lozinke. Kako biste uklonili ovu prijetnju sa svog sustava, skenirajte računalo reputabilnim anti-spyware programom i riješite se inficiranih datoteka koje pronađe. Za to preporučamo korištenje Reimage ili Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Dyre virus slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju Dyre virus. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-dyre-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima