Što je to DSearchLink.exe? Treba li ukloniti tu datoteku

od Ugnius Kiguolis - -

Internetom se širi maliciozna datoteka pod nazivom DSearchLink.exe. Ako ste upravo primijetili ovu izvršnu datoteku da je pokrenuta u vašem Task Manageru, to vas mora upozoriti na infiltraciju potencijalno neželjenog programa. Pripazite jer pojava datoteke DSearchLink.exe znači da je vaše računalo zaraženo delta-homes.com, Delta-Search.com ili nekim drugim otimačem preglednika.

Zadržavanje ovakvih programa instaliranih u sistemu računala može biti stvarno opasno jer vas može dovesti do malicioznih web stranica koje služe za distribuciju ostalih malware programa. Bez obzira na to da se ne smatraju malicioznima, većina takvih programa sposobno je pratiti korisnika PC-ja i prikupljati podatke vezane uz surfanje internetom. Takve informacije također nazivamo “osobne i neidentificirajuće”. Međutim, ako se ti podaci podijele sa sumnjivim trećim stranama, to može dovesti do povećane količina spama, pojave vrlo nezgodnih reklama i drugih problema. Na kraju, vrlo lako ćete uvidjeti da svoj preglednik više ne možete koristiti kao što ste to mogli prije infiltracije virusa Delta Homes, budući da on blokira renomirane tražilice (Google, Yahoo, Bing, itd.) i usporava svaki od vaših preglednika.

Kao što možete vidjeti, DSearchLink.exe zapravo je maliciozna datoteka uz koju se vežu sumnjive aktivnosti. Ako je pokušate uništiti, mogli bi u Task Manageru otkriti da je ona pokrenuta odmah nakon restarta vašeg računala, pa bi morali koristiti isključivo metodu automatskog uklanjanja te datoteke, kao i ostalih povezanih s virusom Delta Homes. Kao što smo već prije rekli, ovaj otimač preglednika vrlo je sumnjiv i nikada ga se ne bi smjelo koristiti za pretraživanje interneta. I dok neki stručnjaci za sigurnost PC-ja tvrde da otimači preglednika nisu virusi, mi mislimo da nema potrebe da sebe i svoje računalo izlažete riziku malware programa.

Za uklanjanje virusa Delta Homes i komponenti koje su s njim povezane, kao što je na primjer datoteka DSearchLink.exe, morali bi koristiti jednu od sljedećih aplikacija: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

presuda - status datoteke
prijeteća datoteka
Savjet: Ako se Vaše računalo čini sporo, ili patite od neželjenih reklama i otvaranja nepoznatih stranica, preporučamo da skenirate računalo sa preporučenim anti-spyware programom. Uradite nekoliko BESPLATNIH testova skeniranja i provjerite sustav za neželjene aplikacije koje bi mogle biti odgovorne za navedene probleme.
Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera slažete se s našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage je preporučen alat za skeniranje vašes sustava za potencijalne prijetnje i loše softvere. Probna verzija proizvoda pronaći će štetne aplikacije u Vašem sustavu.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Datoteke
Softver
Usporedi