Ljestvica ozbiljnosti:  
  (5/100)

Driver Assist. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Olivia Morelli - - | Tip: Sustavski alati

Stvari koje trebate znati o Driver Assistu

Driver Assist by SafeBytes

Driver Assist by Safebytes Software Inc. je upravitelj računalnih drivera koji dolazi sa zanimljivim značajkama. Ovaj softver je većinom kompatibilan s Microsoft Windows operativnim sustavima, uključujući Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 i 10. DriverAssist je softver koji pomaže s upravljanjem drivera na uređaju te ih autoamtski ažurira kako to ne biste trebali učiniti ručno.

DriverAssist by Safebytes pruža iduće upute:

  • Automatska instalacija drivera;
  • Inteligencija drivera;
  • Pammetna identifikacija drivera,
  • Kompletna sigurnosna kopija i vraćanje;
  • Sigurno uklanjanje USB-a;
  • 24/7 korisnička podrška.

Iako je softver u prošlosti dobivao kritike, čini se da je u zadnje vrijeme popravio svoju reputabilnost. Softver se više ne oglašava na nametljive načine, te se više ne distribuira s besplatnim programima, stoga se može smatrati pouzdanim i reputabilnim alatom kojeg korisnici mogu koristiti za održavanje drivera.

Govoreći o potencijalno nepoželjnim programima, nikad ne biste trebali pokušavati pronaći Driver Assist Keygen ili Safebytes Driver Assist besplatnu licencu. Ukoliko biste to učinili, prekrišili biste autorska prava i štoviše, izložili biste svoje računalo potencijalnim prijetnjama.

Zapamtite da su ilegalni softveri opasni i da u sebi mogu sadržavati sumnjive spyware ili malware programe. Kako bismo skratili priču, ilegalni pokušaj dobivanja legitimnog programa može završiti s računalnom infekcijom. Međutim, to nije krivica Safebytesa jer pružaju svoj softver na svojoj službenoj web stranici, mjestu gdje biste trebali potražiti pouzdanu poveznicu za preuzimanje.

Ukoliko ste zajedno s programom instalirali neki sumnjiv softver, najvjerojatnije ste ga preuzeli s nepouzdanog izvora na webu. U tom slučaju, na vašem računalu će se vjerojatno početi prikazivati dosadne pop-up reklame i baneri. Zajedno s reklamama, vaš sustav se može usporiti i možete biti preusmjereni na nepoznate web stranice.

Pošto razni kibernetički kriminlaci često ponovo koriste softvere kako bi promovirali sumnjive web stranice i počeli širiti potencijalno opasne programe, nikad se ne možete osjećati 100% sigurnima. Dodatno k tome, potencijalno nepoželjni programi su u mogućnosti pratiti korisnikove aktivnosti na internetu, prikupljajuti osobne informacije i slati ih oglašivačima trećih strana.

Ukoliko želite ostati sigurni i zadržati svoju kibernetičku sigurnost, ne biste trebali zadržavati potencijalno nepoželjne programe na svom računalu. Ponovo vas želimo podjsetiti da biste Driver Assist trebali preuzimati samo sa službene web stranice, a ne sa sumnjivih izvora. To je jedini način da dobijete legitimnu kopiju softvera.

Distribucija potencijalno nepoželjnih programa

Kao što smo već spomenuli, potencijalno nepoželjne programe možete instalirati pokušavajući dobiti lažnu kopiju DriverAssist licencirane verzije besplatno. Međutim, to nije jedina metoda kojom svoje računalo možete zaraziti potencijalno nepoželjnim i oglašivačkim softverima.

Potencijalno nepoželjni programi mogu infiltrirati računalo pomoću raznih besplatnih varijanti. Potencijalno nepoželjni programi se pojavljuju u obliku upravitelja preuzimanja, PDF čitača, audio ili video playera i tako dalje. No potencijalno nepoželjni programi se mogu pojaviti i u obliku dodataka preglednika, alatnih traka ili proširenja koja mogu ažurirati drivere računala.

Potencijalno nepoželjni programi također mogu implementirati aktivnosti koje korisnikovo iskustvo pretraživanja pretvaraju u pakao dostavljajući dosadne reklame, preusmjeravajući na sumnjive web stranice, usporavajući sustav it ako dalje. Ukoliko želite održati svoje računalo sigurnim, trebali biste spriječiti instalaciju takvih programa.

Budite vrlo oprezni tijekom instalacije svakog besplatnog programa, Bez obzira da li ste ga instalirali s pouzdane stranice ili ne, imajte na umu da su “grupne instalacije” promovirane svugdje, stoga svaki puta odaberite Naprednu ili Prilagođenu opciju instalacije.

Usput, pročitajte i svaku obavijest pozorno. Budite sigurni da uvijek odznačite dodatke, pluginove, alatne trake i proširenja, jer bi oni poslije mogli dovesti razne nametnike te uzrokovati ozbiljne probleme.

Sve u svemu, ukoliko mislite da su se reklame na vašem ekranu pojavile zbog Safebytes DriverAssista, u krivu ste. U takvoj situaciji preporučamo da zaposlite sigurnosni softver kako biste otkrili uzrok – sigurni smo da se ovaj alat neće prikazati kao sumnjiv jer je legitiman softver koji možete bezbrižno koristiti.

Uklonite Driver Assist ukoliko ga više ne želite koristiti

Očito je da Driver Assist nije zlonamjeran. Ovo je siguran program koji možete koristiti, ali ukoliko ne možete pronaći razlog da ka koritite ili imate neki drugi alat za upravljanje driverima, možete ukloniti DriverAssist pomoću njegovog instalera na popisu u Dodaj/ukloni programe (ili Programi i značajke).

Molimo vas da koristite ovaj vodič koji smo pripremili za uspješno uklanjanje softvera s računala.

  1. Kliknite na Start i potražite Upravljačku ploču. Otvorite je. Također joj možete pristupiti klikom na tipku Windows + R, upisujući control panel u prozor Pokreni te klikom na Enter.
  2. Jednom kada ste unutar Upravljačke ploče, potražite Programe i značajke. Može biti i pod nazivom Dodaj/ukloni programe u prijašnjim verzijama Windowsa.
  3. Ovdje odaberite Driver Assist (by SafeBytes) te kliknite Ukloni.
  4. Pratite upute koje vidite na ekranu.
Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Driver Assist slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju Driver Assist. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Malwarebytes
ALternativni Softver
Malwarebytes

O autoru

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-driver-assist.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima