Što je to deltaTlbr.dll? Treba li ukloniti tu datoteku

od Ugnius Kiguolis - -

DeltaTlbr.dll vrlo je sumnjiva datoteka koja pripada tvrtki Montera Technologies LTD. Poznato je da ta datoteka ima pet različitih verzija, a najnovija je 1.8.20.0. Instalira se na računalo u paketu s delta-homes.com otimačem i ponaša se kao pomoćni objekt preglednika. U trenutku pisanja, datoteka deltaTlbr.dll kompatibilna je samo s web preglednikom Internet Explorer, pa ako ste upravo primijetili otimač (op. prev. od engl. hijacker) Delta Homes na tom pregledniku, trebali bi također moći pronaći tu datoteku dinamičke biblioteke u folderu C:\Program Files. Prosječna veličina te datoteke je 300.21 KB.

Naravno da je potrebno ukloniti deltaTlbr.dll i s njom povezane komponente sa svog računala jer ima mnogo negativnih stvari koje bi se zbog nje mogle pokrenuti. Prva od njih je preuzimanje kontrole nad računalom. Kao što je puno različitih primjera pokazalo, delta-homes.com mijenja početnu stranicu preglednika, zadanu tražilicu, novu karticu (op. prev. tab) i druge postavke sistema bez traženja dozvole korisnika. Uz to, datoteka vrlo lako može blokirati Google, Yahoo, Bing i druge renomirane stranice za pretragu interneta da bi vas na prevaru natjerali da koristite tražilicu Delta Homes što je češće moguće. Nije bitno to što ta stranica može izgledati kao uobičajena stranica za pretraživanje, nego nas je mučila jedna stvar od trenutka kad smo je otkrili. Molimo vas da imate na umu da je Delta-homes.com stranica koja podržava reklame, pa može prikazati promijenjene rezultate pretrage da bi vas na prevaru nagovorila da posjetite partnerske web stranice. Također, ona također može početi prekidati vaš rad varljivim pop-up reklamama koje se prikazuju s istom namjerom – pokušaj da vas se preusmjeri na srodne stranice. Na kraju, zbog deltaTlbr.dll možete primijetiti da vaš preglednik (Internet Explorer i ostali) rade sporije nego što je to bilo prije.

Da rezimiramo, morate s računala ukloniti deltaTlbr.dll i ostale maliciozne datoteke koje bi mogle biti povezane s delta-homes.com, Delta Toolbarom i sličnim otimačima. Da bi to učinili, morate pokrenuti potpuno skeniranje sistema s ažuriranim anti-spyware programom. Nakon što smo testirali nekoliko od njih, otkrili smo da je Reimagenajbolje rješenje u ovom slučaju.

presuda - status datoteke
prijeteća datoteka
Savjet: Ako se Vaše računalo čini sporo, ili patite od neželjenih reklama i otvaranja nepoznatih stranica, preporučamo da skenirate računalo sa preporučenim anti-spyware programom. Uradite nekoliko BESPLATNIH testova skeniranja i provjerite sustav za neželjene aplikacije koje bi mogle biti odgovorne za navedene probleme.
Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera slažete se s našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage je preporučen alat za skeniranje vašes sustava za potencijalne prijetnje i loše softvere. Probna verzija proizvoda pronaći će štetne aplikacije u Vašem sustavu.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Izvor: https://www.2-spyware.com/file-deltatlbr-dll.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Softver
Usporedi