Što je to delta.dll? Treba li ukloniti tu datoteku

od Olivia Morelli - -

Delta.dll opasna je datoteka koja bi se trebala zaobilaziti. Baš kao i deltaApp.dll, deltasrv.exe i deltaEng.dll, ona pripada vrlo sumnjivim pretraživačima interneta koje nazivamo delta-homes.com. Kao što se jasno može vidjeti na slikama priloženim u njenom opisu, virus delta homes nastoji prevariti korisnike i uvjeriti ih da moraju provjeriti registar računala zbog nekih grešaka, popraviti greške u Windowsima, preuzeti ažuriranje sofwarea, itd. Prije nego što kliknete na bilo koji od tih oglasa, trebali bi znati da su obmanjivi i da se koriste samo za širenje aplikacija upitne kvalitete koje, umjesto da vam pomognu, mogu uzrokovati probleme na vašem PC-ju.

Također, nakon što preuzmu kontrolu nad vašom početnom stranicom i/ili zadanom tražilicom, delta homes vam može početi prikazivati izmijenjene rezultate pretraživanja. To se događa iz vrlo jednostavnog razloga – zbog pokušaja da vas se preusmjeri na partnerske web stranice i tako im pomogne u povećanju rangiranja stranice ili prodaji. Tako vlasnici virusa delta homes zarađuju novac. Međutim, nema garancije da vas ti sponzorirani rezultati pretrage neće odvesti na nepoznate ili čak sumnjive web stranice koje pripadaju zlonamjernim trećim strankama. Napokon, takvi otimači u stanju su pratiti korisnika računala i prikupljati osobne neidentificirajuće informacije.

Čemu uopće služi delta.dll? Kao i svaka druga .dll datoteka, ona funkcionira kao pomoćni objekt preglednika (op. prev. od engl. Browser Helper Object, BHO) i pokreće se svaki put kad se ponovno podiže sustav računala. Ona nastoji pratiti preglednik i prikupljati podatke o aktivnosti žrtve na internetu. Tu datoteku trebali bi pronaći u podmapi (op. prev. od engl. subfolder) “C:\Program Files”, no ponekad se ona tamo niti ne mora pojaviti. To je zbog toga što aktivno traži način da izbjegne vlastito uklanjanje iz sistema.

Molimo vas da NE ostavljate datoteku delta.dll na svom računalu jer je to, kao što smo vas već ranije upozorili, maliciozna datoteka. Da bi provjerili koliko je pouzdana i bili u mogućnosti ukloniti delta homes i srodne joj datoteke, trebali bi koristiti sljedeće programe: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Problem diagnosis program Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Reimage je preporučen alat za skeniranje vašes sustava za potencijalne prijetnje i loše softvere. Probna verzija proizvoda pronaći će štetne aplikacije u Vašem sustavu.

O autoru

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/file-delta-dll.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Softver
Usporedi