Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus CTB Locker

12

CTB Locker virus (također može biti pronađen kao CTB-Locker ransomware) je posljednja verzija crypto-tipa malware-a, koja je počela napadati korisnike računala sredinom srpnja 2014. Gotovo je identična Cryptowall virus, CryptolockerCryptorbit, Critroni, itd., stoga ukoliko ste već čuli za neki od ovih parazita, znat ćete za što se ransomware koristi. Jednostavno, dizajniran je za enkriptiranje određenih datoteka i nakon toga tjera ljude da plate za njihovu dekripciju. U većini slučajeva, ljudi koji žele vratiti svoje fotografije, video i druge datoteke, moraju platiti svotu od 120 USD. Kako god, CTB Locker ransomware ponekad zahtjeva 24 USD ili manje. Naravno, ovaj iznos bi trebao biti uplaćen u obliku bitcoinsa. Ukoliko mislite da je Vaše računalo već zaraženo CTB Locker virusom, prva stvar koju biste trebali primjetiti jest da ne možete pristupiti svojim datotekama. Dodatno možete početi viđati poruke upozorenja koje objašnjavaju cijelu stvar i koje traže da platite otkupninu. U ovom slučaju biste odmah trebali skenirati računalo pomoću reputabilnog anti-spyware programa, jer čim prije to napravite, veću količinu datoteka možete spasiti. Nažalost, ovaj virus je teško primjetiti prije nego što počne prikazivati svoje obavijesti koje obavješćuju o enktiptiranim podacima i prije nego što traže da platite otkupninu. Zbog toga biste uvijek trebali imati ažuran anti-spyware alat instaliran na svom računalu, koji Vam lako može pomoći spriječiti infekcije poput ove. Za to visoko preporučamo SpyHunter.

NAJNOVIJE INFORMACIJE: CTB-Locker je obnovljen početkom 2015. Nakon toga, virus traži svotu od 3 BTC ili otprilike $630 kako bi dao ljudima mogućnost da vrate svoje datoteke. Dodatno, uključuje uslugu “besplatnog dekriptiranja”, produžen rok (96 sati) za plaćanje otkupnine i opciju koja dopušta promjenu jezika poruke. U trenutku pisanja, žrtve mogu birati između engleskog, nizozemskog, njemačkog i talijanskog. Zanimljiva stvar je ta što nova verzija CTB Lockera dopušta ljudima da odaberu 5 različitih datoteka za besplatnu dekripciju. Ova opcija se zove “Testiranje dekripcije” i vjerojatno je dodana kako bi uvjerila korisnike da ova usluga nije izmišljena. Ipak, NIKAD ne biste trebali platiti otkupninu i podržati prevarante. Jednostavno skenirajte računalo pouzdanim anti-spyware alatom i potom preuzmite neki od programa koje smo naveli ispod. Oni bi Vam trebali pomoći da vratite svoje datoteke.

CTB Locker

Kako CTB Locker može inficirati moje računalo? 

CTB Locker se većinom širi koristeći sumnjive email poruke. One mogu tvrditi da morate odobriti svoje kupovine, odobriti uplate, itd. Naravno, jednom kada je žrtva nasamarena u preuzimanje lažnog privitka, računalo se inficira ovom ransomware infekcijom. Osim toga, trebali biste biti vrlo oprezni s dosadnim pop-upovima koji nude da ažurirate programe poput Jave ili Flash Playera jer oni također mogu dovesti do infiltracije CTB Locker infekcije. Čim ovaj virus uđe u računalo, odmah ispušta svoje datoteke i potom skenira sustav za neke određene datoteke. Nakon što ih otkrije (3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc.), blokira ih koristeći kripografiju eliptične krivulje. Usput, čini se da je ovaj virus također sposoban komunicirati sa svojim Komandim i Kontrolnim serverom preko TOR-a i pratiti njihove upute. Ukoliko koristite Windows XP, Windows Vista, Windows 7 i 8, trebali biste biti osobito oprezni jer u trenutku pisanja, ovaj virus je u mogućnosti inficirati samo te sustave. Ukoliko mislite da je Vaše računalo zaraženo i da su Vaše datoteke enkriptirane, možete ih provjeriti tako da otvorite %MyDocuments%/.html datoteku. Nažalost, nećete biti u mogućnosti vratiti te datoteke bez plaćanja otkupnine kratorima CTB Locker virusa.

Kako ukloniti CTB Locker virus?

Ukoliko mislite da je CTB Locker virus već inficirao Vaš sustav, trebali biste pratiti ove korake i ukloniti ga sa svog računala. Dodatno, visoko preporučamo da razmislite o prevenciji ovakvih infekcija. Za to možete koristiti prijašnje spomenute programe. Osim toga, nemojte zaboraviti o sigurnoj pohrani (koju bi trebalo ponavljati što češće). Napokon, možete probati USB vanjske tvrde diskove, CDe, DVDe, Google Drive, Dropbox, Flickr i druga rješenja. Također je preporučeno da su sve datoteke koje dijelite s nekime dostupne samo potrebnim grupama korisnika ili autentificiranim korisnicima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje CTB Locker virus slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
uklanjač za CTB Locker virus Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
uklanjač za CTB Locker virus
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju CTB Locker virus. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju CTB Locker virus. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju CTB Locker virus (2016-02-19)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju CTB Locker virus (2016-02-19)
CTB Locker virus fotografija
CTB Locker virus fotografijaCTB Locker virus fotografijaCTB Locker virus fotografija
Ručni CTB Locker Priručnik za uklanjanje

Metoda 1. Ukloni CTB Locker koristeći Safe Mode with Networking

Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking
Windows 7 / Vista / XP
 • Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
 • Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
 • Na listi odaberite Safe Mode with Networking
Odaberite 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
 • Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
 • Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings.
Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
Korak 2: Ukloni CTB Locker

Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite SpyHunter ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa CTB Locker.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.


Metoda 2. Ukloni CTB Locker koristeći System Restore

Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt
Windows 7 / Vista / XP
 • Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
 • Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
 • Na listi odaberite Command Prompt
Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
 • Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
 • Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings.
Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
 • Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
 • Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
 • Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije CTB Locker. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
 • Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema

Kompletno uklanjanje CTB Locker

Nakon što ste vratili sistem, morate ukloniti sve maliciozne datoteke koje pripadaju programu CTB Locker jer se one još uvijek nalaze na vašem računalu. Da bi to učinili, preuzmite SpyHunter i skenirajte vaš PC.

Ako želite dešifrirati individualne datoteke, sada je trenutak kada morate iskoristiti funkciju Windows Previous Versions. Da bi to učinili, odaberite datoteku, kliknite na nju desnim klikom i odaberite Properties. Sada idite na karticu Previous Versions i potražite točku vraćanja za vašu datoteku. Ako je ona tamo, odaberite je i kliknite na Restore. Pazite! Ova metoda može uspjeti samo ako omogućite funkciju System Restore. Osim toga, ako je vaš ransomware program kreiran tako da uklanja Shadow Volume Copies iz datoteka, može se dogoditi da to ne uspije. U tom slučaju, probajte Photorec ili R-studio..

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u