Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus CTB-Faker (Besplatan vodič)

od Julie Splinters - - | Tip: Ransomware programi

Koje opasnosti krije CTB-Faker virus?

Dok neki hakeri pokušavaju kreirati originalne viruse za enkripciju datoteka, drugi, primjerice, kreatori CTB-Faker vrusa, neuspješno pokušavaju imitirati genijalce ransomware infekcija. Čini se da su kreatori samo skupina hakera amateraca jer je iznos otkupnine jako malen – samo 50$. Dodatno, dekodiranje datoteka ne bi trebalo biti teško. Ukoliko je virus naciljao i vaše računalo, pokušajte pronaći kako ukloniti CTB-Faker virus. Jedna od metoda je da instalirate ReimageIntego.

Nakon analiziranja virusa, čini se je kibernetičkim kriminalcima drag jedan velik ransomware – CTB Locker. Dok je to rad iskusnih hakera, trenutni virus još mora prijeći velik put. Ovaj malware zapravo radi kao Winrar SFX datoteka. Nakon aktivacije, raspakira razne VBS datoteke i izvršne programe u C:\ProgramData mapu. Jedan od glavnih znakova ovog ransomwarea je to što dostavlja razne lažne error poruke. Zanimljivo je to što virus sadrži WinRar mapu s raznim proširenjima datoteka. CTB Faker tada pronalazi odgovarajuće formate datoteka, npr., .doc, .png, .jpg, i tada ih premješta u mapu koja je zaključana određenom lozinkom.

The picture showing CTB Faker virus

Kada je ova operacija završena, inicirat će ponovo pokretanje operativnog sustava. Kao posljedica, žrtve će biti iznenađene nakon što vide poruku otkupnine. Informira o plaćanju koje bi trebalo biti izvršeno unutar sedam dana. Nakon što taj period istekne, otkupnina se duplo poveća. Štoviše, prevaranti daju Bitcoin adresu – 1NgrUc748vG5HerFoK3Tkkb1bHjS7T2w5J. Kada je novac prebačen, od žrtve se očekuje da kontaktira hakere na miley@openmailbox.org kako bi dobio/la dekripcijski ključ. Dodatno, inficirani korisnici moraju unijeti lozinku u CTB-Faer dekripcijski prozor. Ukoliko je lozinka netočna, .zip datoteka će biti vraćena na vaš tvrdi disk. Iako se 50 USD ne čini kao velika svota, ne biste trebali obaviti transakciju.

Kada virus inficira sustave?

Osim toga što razmišljate kako vratiti svoje datoteke, tema kako se ovaj virus širi s računala na računalo bi također mogla biti zanimljiva. Dok većina ransomware virusa zapošljava uporne spam emailove kako bi inficirali korisnike, CTB-Faker malware preferira raspršavanje preko pornografskih web stranica i drugih domena koje sadrže sadržaj za odrasle. Zbog toga što te web stranice dijele popularnost među mnogo korisnika Interneta, nije začuđujuće što su većina inficiranih korisnika muškarci.

Točnije, virus putuje preko lažnih profila koji imaju lozinke i vode do striptiz videa koji zahtjevaju lozinke. Kao rezultat, bez znanja, korisnik klikne na link i preuzima .zip datoteku. Nakon toga, samo je pitanje vremena kad će CTB-Faker ransomware dovršiti svoju misiju. U bilo kojem slučaju, najbolji savjet da izbjefnete ovu prijetnju je da izbjegavate posjećivanje takvih domena. Alternativno, nužno je imati pouzdan anti-spyware program koji će otkriti takve zlonamjerne datoteke prije nego što uđu u sustav. Napokon, nastavimo s CTB-Faker procesom uklanjanja.

Kako mogu efektivno ukloniti CTB-Faker?

Prijašnje spomenuti alat za uklanjanje malware nije korisan samo kod blokiranja malware infekcija, već također garantira da je ransomware potpuno uklonjen. Kako biste uklonili prijetnju, morati imati najnoviju verziju softvera. Ukoliko se susretnete s problemima kod uklanjanja CTB-Faker jer je vaš anti-virusni onemogućen ili slično, koristite upute za oporavak koje se nalaze na kraju ove stranice. Nakon što je ransomware uklonjen, možete se usredotočiti na vraćanje zaključanih datoteka. Srećom, IT specijalisti su već pronašli dekripcijski ključ. Za kraj, nemojte zaboraviti da je opreznost vrlo bitna kako biste spriječili ovakve prijetnje.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni CTB-Faker Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni CTB-Faker koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni CTB-Faker

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite ReimageIntego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa CTB-Faker.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni CTB-Faker koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije CTB-Faker. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa ReimageIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa CTB-Faker uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od CTB-Faker i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-ctb-faker-ransomware-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa CTB-Faker ransomware virus