Ljestvica ozbiljnosti:  
  (96/100)

CryptoWall 3.0 virus. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

Linas Kiguolis - - | Tip: Otimač preglednika
12

Što je CryptoWall 3.0?

CryptoWall 3.0 virus je opasan ransomware, koji Vas lako može dovesti u mnoge probleme. Ova prijetnja vrlo lako može blokirati Vaše datoteke, početi Vas ucjenjivati ili Vas čak ostaviti bez kune. Ukoliko želite izbjeći takve probleme, trebali biste dati sve od sebe kako biste izbjegli CryptoWall 3.0 i njegove prijašnje verzije, poput Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker, itd. U suprotnome, možete izgubiti neke važne dokumente, fotografije, video zapise i slične stvari.

Ukoliko neki od prijašnje spomenutih virusa uđe u Vaš sustav, tipično skenira i enkriptira sve potrebne datoteke. Poznato je da Cryptowall 3.0 virus traži sljedeća proširenja: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, etc. Nakon što pronađe svaki od ovih proširenja, virus ih enkriptira. Poznato je da to radi pomoću AES CBC 256-bitnog enkripcijskog algoritma, što znači da je jedini način za dekripciju svake od enkriptiranih datoteka nabaviti dekripcijski ključ. Nakon što to učini, Cryptowall počinje prikazivati ogromnu poruku upozorenja koja žrtvi govori kako on/ona može odblokirati svaku od enkriptiranih datoteka. Tipično, virus traži da instalirate Tor web preglednik, pokrenete ga i posjetite njegovu web stranicu. Tamo se od žrtve traži plaćanje svote u iznosu od $500. Ukoliko ne platite tu svotu unutar 7 dana, ona se poveća na $1000. Kako god, želimo Vas ohrabriti da NE plaćate traženu svotu. Preporučamo to jer ne postoji garancija da će nVam akon što Vas natjeraju da platite iznos, što je potrebno za dekripciju enkriptiranih datoteka, vlasnici Cryptowall-a poslati dekripcijski ključ. U trenutku pisanja, ransomware-i su postali ozbiljan problem za korisnike računala, stoga postoji mnogo programera koji su započeli dizajnirati specifične alate koji bi mogli pomoći korisnicima s inficiranim računalima. Ukoliko se Cryptowall 3.0 ransomware tek pojavi na Vašem računalu, trebali biste pokrenuti skeniranje cijelog sustava pomoću Reimage i spriječiti daljnju enkripciju. Dodatno, možete isprobati sljedeće programe kako biste dekriptirali svoje datoteke: R-Studio, Photorec.

Cryptowall

Kako CryptoWall 3.0 može inficirati moje računalo?

Ukoliko želite izbjeći ransomware, poput Cryptowall 3.0, trebali biste poduzeti neke preventivne korake. Prije svega, provjerite da li imate reputabilan anti-sypware program instaliran na svom računalu. Dodatno, pokušajte ga održavati ažurnim kako biste dobili mogućnost u uvid malware-a koji pokušava ući u Vaše računalo. Također, pazite da se klonite sumnjivih email poruka. Ukoliko email izgleda sumnjivo, ukoliko je prepun gramatičkih pogrešaka ili ne znate tko je pošiljatelj, trebali biste ga ignorirati. Možete pokušati kontaktirati osobu koja je odgovorna za taj email i provjeriti je. U suprotnome, možete biti nasamareni u klikanje na zlonamjerne poveznice ili preuzimanje inficiranog email privitka. Ukoliko CryptoWall 3.0 uđe u sustav, potrebno mu je svega nekoliko minuta da provjeri i odabere potrebne datoteke. Dodatno, blokira ih i počinje Vas tražili da platite određeni iznos. Molimo Vas, NEMOJTE ga platiti jer ćete tako samo doći do dodatnih problema! Ukoliko mislite da ste inficirani CryptoWall 3.0 virusom, ovaj vodič će Vam pomoći:

Kako ukloniti CryptoWall 3.0 virus?

Ukoliko gledate u ogromnu poruku koja tvrdi da su Vaše datoteke blokirane zbog ransomware-a i da morate platiti određenu svotu kako biste ih odblokirali, inficirani ste ransomware virusom. Kako biste uklonili CryptoWall 3.0 virus, trebali biste skenirati računalo ažurnim anti-spyware programom i ukloniti zlonamjerne datoteke. Za to preporučamo sljedeće aplikacije: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Mac OS X korisnici bi trebali probati Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Ukoliko želite vratiti svoje datoteke, trebali biste pokušati koristiti njihov backup ili, ukoliko ga nemate, pokušajte pokrenuti jedan od alata za oporavak datoteka, poput R-Studio ili Photorec. Osim toga, Kapersky Lab je također prezentirao alat za dekripciju enkriptiranih datoteka, stoga biste također trebali probati Kaspesky Ransomware Decryptor. Molimo Vas, NEMOJTE plaćati traženi iznos jer nije zagarantirano da ćete dobiti ključ koji je potreban za dekripciju Vaših datoteka.

Visoko preporučamo da razmislite o prevenciji infekcija poput Cryptowall. Za to možete koristiti prijašnje spomenute programe. Osim toga, nemojte zaboraviti o imunitetu svojih podataka i backup-u. Za to možete koristiti vanjske USB tvrde diskove, CD-e, DVD-e, ili se jednostavno osloniti na online backup, poput Google Drive, Dropbox, Flickr i ostalih solucija. Više informacija o pohrani podataka možete pronaći u ovom članku: Why do I need backup and what options do I have for that?

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje CryptoWall 3.0 virus slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X

Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju CryptoWall 3.0 virus. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Plumbytes Anti-Malware
Testirali smo efikasnost Plumbytes Anti-Malware u uklanjanju CryptoWall 3.0 virus (2015-08-12)
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju CryptoWall 3.0 virus (2015-08-12)
Hitman Pro
Testirali smo efikasnost Hitman Pro u uklanjanju CryptoWall 3.0 virus (2015-08-12)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Testirali smo efikasnost Webroot SecureAnywhere AntiVirus u uklanjanju CryptoWall 3.0 virus (2015-08-12)
CryptoWall 3.0 virus fotografija
CryptoWall 3.0 virus fotografija

Metoda 1. Ukloni CryptoWall 3.0 koristeći Safe Mode with Networking

Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking
Windows 7 / Vista / XP
 • Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
 • Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
 • Na listi odaberite Safe Mode with Networking
Odaberite 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
 • Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
 • Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings.
Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
Korak 2: Ukloni CryptoWall 3.0

Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite Reimage ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa CryptoWall 3.0.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Reimage je alat koji detektira malware programe. Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije. Više informacija o programu Reimage.

Metoda 2. Ukloni CryptoWall 3.0 koristeći System Restore

Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt
Windows 7 / Vista / XP
 • Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
 • Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
 • Na listi odaberite Command Prompt
Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
 • Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
 • Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings.
Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
 • Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
 • Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
 • Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije CryptoWall 3.0. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
 • Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa Reimage i pobrinite se da je uklanjanje virusa CryptoWall 3.0 uspješno provedeno
Reimage je alat koji detektira malware programe. Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije. Više informacija o programu Reimage.

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od CryptoWall 3.0 i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus ili Malwarebytes Anti Malware

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis - Stručnjak za borbu protiv virusa, malware i spyware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

izvor: http://www.2-spyware.com/remove-cryptowall-3-0-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima