Ljestvica ozbiljnosti:  
  (100/100)

CryptoLocker. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

Jake Doe - - | Tip: Otimač preglednika
12

Cryptolocker je opasan virus, koji je očito izdan od istih kibernetičkih kriminalaca koji su odgovorni za izdavanje FBI virusa, Police Central e-crime Unit virusa, Department of Justice virusa i mnogih ostalih prijetnji. Baš kao i prije spomenuti virusi, Cryptolocker zaključa korisnikove osobne datoteke te prikazuje ogromno upozorenje koje traži uplatu od $300 američkih dolara. Kako god, ima nekoliko novih stvari oko ove prijetnje: Cryptolocker blokira te datoteke koristeći asimetrično šifriranje, što znači da kako biste dobili natrag svoje datoteke morat ćete znati dvije različite lozinke. Znači, dok je većina prijašnjih virusa mogla biti lako uklonjena pomoću specifičnih uputa, ova prijetnja nalati načina protiviti im se. Čini se da je jedino rješenje dobiti drugu, privatnu, lozinku, koja je poznata samo kibernetičkim kriminalcima. Cryptolocker također prikazuje da korisnik ima određeno vrijeme unutar kojeg mora platiti određenu svotu novaca i dobiti natrag svoje datoteke. U suprotnome, može se pozdraviti s njima.

KAKO Cryptolocker MOŽE OŠTETITI MOJE RAČUNALO?

Prema tvrdnjama stručnjaka, Cryptolocker se proširuje koristeći email poruke koje izgledaju službeno. Tipično, one upozoravaju na neplaćene dugove, porez, kupovine te slične stvari koje mogu natjerati ljude da otvaraju zlonamjerne privitke. Čim je takav privitak otvoren, računalo se ošteti opasnim virusom koji odmah šifrira korisnikove datoteke. Tipično, ovaj virus zaključa specifične datoteke koje većinomm imaju ove nastavke: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx.

Ukoliko vjerujete da Vam je računalo zaraženo Cryptolockerom, ne gubite vrijeme i pratite ove upute:

KAKO UKLONITI CRYPTOLOCKER?

U većini slučajeva, korisniti mogu vratiti svoje datoteke koristeći Sistemske točke ili pokretanjem skeniranja cijelog sustava as bilo kojom od ovih aplikacija: Reimage, Malwarebytes Anti Malware.

Visoko prepporučamo da razmislite o preventiranju takvih infekcija. Za to možete koristiti prije spomenute programe. Uostalom, nemojte zaboraviti razmisliti o imunitetu Vaših podataka. Za to možete koristiti vanjske USB ključeve, CD-e, DVD-e, ili se jednostavno pouzdati u online zaštitu, poput Google Drive, Dropbox, Flickr i slično. Napokon, pročitajte ovaj članak te saznajte više o detaljima kako izbjeći Cryptolocker i druge viruse:

Pokušavate se riješiti virusa ili ih onemogućiti? Ovdje su neka rješenja.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje CryptoLocker slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Imajte na umu: Potrebna ručna pomoć znači da jedan ili svi uklanjači nisu bili u mogućnosti ukloniti parazite bez ručne intervencije, molimo Vas da pročitate instrukcije za ručno uklanjanje ispod.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju CryptoLocker. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Plumbytes Anti-Malware
Testirali smo efikasnost Plumbytes Anti-Malware u uklanjanju CryptoLocker (2016-02-22)
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju CryptoLocker (2016-02-22)
Hitman Pro
Testirali smo efikasnost Hitman Pro u uklanjanju CryptoLocker (2016-02-22)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Testirali smo efikasnost Webroot SecureAnywhere AntiVirus u uklanjanju CryptoLocker (2016-02-22)
CryptoLocker fotografija
CryptoLocker fotografijaCryptoLocker fotografijaCryptoLocker fotografijaCryptoLocker fotografija

Metoda 1. Ukloni CryptoLocker koristeći Safe Mode with Networking

Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking
Windows 7 / Vista / XP
 • Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
 • Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
 • Na listi odaberite Safe Mode with Networking
Odaberite 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
 • Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
 • Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings.
Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
Korak 2: Ukloni CryptoLocker

Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite Reimage ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa CryptoLocker.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Reimage je alat koji detektira malware programe. Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije. Više informacija o programu Reimage.

Metoda 2. Ukloni CryptoLocker koristeći System Restore

Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt
Windows 7 / Vista / XP
 • Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
 • Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
 • Na listi odaberite Command Prompt
Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
 • Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
 • Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings.
Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
 • Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
 • Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
 • Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije CryptoLocker. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
 • Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa Reimage i pobrinite se da je uklanjanje virusa CryptoLocker uspješno provedeno
Reimage je alat koji detektira malware programe. Morat ćete kupiti punu verziju da bi uklonili infekcije. Više informacija o programu Reimage.

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od CryptoLocker i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus ili Malwarebytes Anti Malware

Jake Doe
Jake Doe - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

CryptoLocker ručno uklanjanje:

Ubij procese:
[random].exe

Obriši datoteke:
[random].exe
izvor: http://www.2-spyware.com/remove-cryptolocker.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima