Što je to close.js? Treba li ukloniti tu datoteku

od Lucia Danes - -

Koliko je opasna close.js datoteka?

Close.js je opasna JavaScript datoteka koja je blisko vezana sa Spora ransomware virusom. Ova datoteka je odgovorna za izvršavanje i pokretanje ransomwarea na ciljanom računalnom sustavu, stoga je se može smatrati važnom komponentom cijelog procesa. Tipično, žrtve su prevarene na instalaciju ove datoteke na svoja računala kada su uvjerene da preuzmu zlonamjeran privitak iz email poruke na svoje računalo. Zlonamjerna email poruka tvrdi da je povezana s nekom ozbiljnom tvrtkom, poput Vlade, odvjetničkog ureda, itd. Kako god, jednom kada se preuzme zlonamjerni privitak, close.js datoteka se ispušta u sustav. Jednom kada je pokrenuta, datoteka pokreće malware i počinje proces enkripcije. Ponekad su žrtve primorane gledati error poruku koja tvrdi da je Word datoteka koruptirana dok ransomware enkriptira ciljane datoteke.

Kao što možete razumijeti, close.js je opasna datoteka koja može uzrokovati mnogo štete enkriptirajući vaše itne dokumente, fotografije, audio ili video datoteke, baze podataka, itd. Nema potrebe da ovu datoteku ostavljate na računalu i ostavljate svoje računalo ugroženo. Nakon što primjetite da je Spora već unutar Vašeg računala, trebali biste skenirati računalu reputabilnim antivirusnom ili programom za uklanjanje malwarea. Kako god, možda ćete morati pokrenuti računalu u Sigurnosnom načinu rada prije instalacije ili pokretanja anti-malware programa jer takvi virusi nastoju blokirati legitimne sigurnosne softvere. Ukoliko trebate više pomoći s uklanjanjem close.js, molimo vas da pratite pripremljen korak-po-korak vodič koji možete pronaći ovdje.

Kako se ova datoteka može pojaviti na mom računalu?

Close.js datoteka se pojavljuje na računalu nakon što je ono inficirano Spora ransomwareom. Virus se uglavnom širi preko zlonamjernim email privitaka koji tvrde da su računi ili drugi službeni Word dokumenti ili PDF datoteke. Kako god, bez obzira na to što datoteka izgleda sasvim regularno i sigurno za korištenje, u stvarnosti ima dva proširenja koja obavještavaju o njenim skrivenim mogućnostima. Kada osoba klikne na datoteku, on ili ona pokreće zlonamjernu close.js datoteku u %TEMP% direktoriju. kao rezultat, Spora virus započinje proces enkripcije datoteka koji ostaje nezapažen sve dok ne pokušate otvoriti jednu od inficiranih datoteka. Ukoliko želite izbjeći ransomware napad, trebali biste biti oprezni s email porukama i nemojte žuriti s otvaranjem pripojenih dokumenata. Prvo budite sigurni da vjerujete pošiljatelju!

Kako ukloniti close.js s računala?

Želimo istaknuti da uklanjanje close.js datoteke neće pomoći riješiti glavni problem. Ova datoteka je jedan od glavnim pokazatelja toga da je vaše računalo inficirano ransomware prijetnjom. Brisanje datoteke neće pomoći zaustaviti enkripciju vaših datoteka i ostalih zlonamjernih aktivnosti koje Spora inicira. Imajte na umu da ne preporučamo samostalno uklanjanje takvih kibernetičkih prijetnji jer one koriste razne tehnike kako bi spriječile svoje uklanjanje. Umjesto toga, trebali biste skenirati svoje računalo pomoću profesionalnih alata za uklanjanje malwarea, poput ReimageIntego ili SpyHunter 5Combo Cleaner kako biste uklonili Spora virus i njene datoteke. Vaš sigurnosni alat će također ukloniti close.js datoteku s uređaja.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
O autoru
Lucia Danes
Lucia Danes - Istraživač virusa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Lucia Danes
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/file-close-js.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa close.js

Datoteke
Softver
Usporedi