Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus Cerber 4.1.0 (Vodič za uklanjanje)

od Julie Splinters - - | Tip: Ransomware programi

Cerber ransomware triologiji nema kraja? Cerber 4.1.0 zauzima pozornicu

Kao što možete pogoditi, Cerber 4.1.0 virus je još jedna infekcija koja enkriptira datoteke, iz serije poznatog Cerber virusa. Kibernetički kriminalci su odlučili iznenaditi virtualnu zajednicu s tehnikom duplog napada jer je nakon 4.1.0 verzije odmah slijedilo 4.1.1 ažuriranje. Čini se da kreatori ove kibernetičke prijetnje nemaju namjeru virtualnoj zajednici dati oduška u skorije vrijeme. Prije mjesec dana, Cerber se obnovio dodavajući proširenja. Dok su početne verzije ransomwarea dodavale .cerber2 i .cerber3, posljednja verzija dodaje 4-znamenkasti kod svakoj koruptiranoj verziji. Ukoliko ova kibernetička infekcija zarazi vaš uređaj i zaključa datoteke, pokušajte ukloniti Cerbet 4.1.0 s računala. Kako biste ubrzali proces, možete koristiti Reimage Reimage Cleaner Intego.

Trenutna verzija virusa je, vjerojatno, kibernetička prijetnja koja se najbrže širi. U usporedbi s ostalim prijetnjama, poput CryptoWall, koji je već star nekoliko godina, prva verzija Cerbera je svijetlo dana ugledala u svibnju. U tom trenutku je to bio ransomware koji je ciljao samo određene države i trebao je ponovno pokretanje sustava kako bi dovršio pokretanje. Kako god, unutar nekoliko mjeseci, prijetnja se poboljšala toliko brzo da je došla na treće mjesto nakon CryptoWall i Locky infekcija u natjecanju s drugim računalnim virusima. Trenutna verzija nema određeno proširenje nego datotekama dodaje numeričku oznaku, ili uopće ne dodaje proširenje. Cerber i dalje dostavlja README.hta datoteku kako bi obavijestio žrtvu o inficiranom uređaju. U datoteci piše:

You documents, photos, databases and other important files have been encrypted!
To decrypt your files you need to buy the special software – “Cerber Decryptor”
All transactions should be performed via Bitcoin network only
Within 7 days you can purchase this product at a special price: B 1.24 ($524)
After 7 days the price of this product will increase up to B 2.48 ($1048) 

The image showing Cerber 4.1.0 virus

Kako se ovaj ransomware distribuira?

Na sreću, otkriveno je da se Cerber 4.1.0 malware distribuira preko pseudoDarkleech Rig izvršnog alata. Kako bi ovaj malware radio, žrtva mora kliknuti na inficiranu poveznicu ili softver. Nakon toga, izvršni alat koji se sakriva u toj poveznici, locira sve moguće slabosti u softveru ili ciljanom uređaju. Nakon što ih pronađe, zauzima uređaj i raspakirava svoj sadržaj, koji je često ransomware. Srećom, Rig (koji je asociran s  CrypMIC virusom koji enkriptira datoteke) je manje aktivan u usporedbi s Neutrino izvršnim alatom. Kako god, nema korisnika koji je u potpunosti zaštićen od ovih infekcija. Osim toga, Cerber 4.1.0 nametnika se može primjetiti nakon što padnete na lažne email poruke koje se pretvaraju da su poruke od vladinih institucija, financijskih organizacija ili čak društvenih mreža. Budite sigurni da dva puta provjerite svaki e-mail koji dobijete od ljudi koje ne poznajete. Uvijek biste trebali provjeriti pošiljatelja i tijelo poruke kako biste razumijeli s kime se suočavate. Ukoliko primjećujete gramatičke pogreške, velike su šanse da se suočavate s hakerima. Najpouzdaniji način da se zaštitite od sumnjivih poruka i mogućnosti infiltracije Cerber 4.1.0 ransomware infekcijom je instalacija pouzdanog sigurnosnog alata.

Uklanjanje Cerber 4.1.0 ransomwarea

Pričajući o uklanjanju ovog virusa, to nije kompliciran proces ukoliko eliminaciju prepustite anti-spyware programu. Npr. Reimage Reimage Cleaner Intego ili Malwarebytes. Važno je pokrenuti skeniranje sustava nakon ažuriranja programa, kako bi otkrio malware. Nakon što u potpunosti uklonite Cerber 4.1.0 virus, možete nastaviti s procesom enkriptiranja datoteka. Iako su neke tvrtke izdale besplatne dekriptore za originalnu verziju Cerbera, oni možda neće raditi na posljednjim verzijama. Kako god, nema razloga za brigu. Pratite upute ispod kako biste dekriptirali datoteke s ostalim alatima. Napokon, prijašnje spomenute upute vam mogu pomoći da dobijete pristup svom računalu ukoliko se susretnete s problemima tijekom uklanjanja Cerber 4.1.0.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Cerber 4.1.0 Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni Cerber 4.1.0 koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni Cerber 4.1.0

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite Reimage Reimage Cleaner Intego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa Cerber 4.1.0.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni Cerber 4.1.0 koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije Cerber 4.1.0. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa Reimage Reimage Cleaner Intego i pobrinite se da je uklanjanje virusa Cerber 4.1.0 uspješno provedeno

Bonus: Vratite svoje podatke

Vodič koji je prezentiran iznad ovog teksta bi vam trebao pomoći pri uklanjanju virusa Cerber 4.1.0 iz vašeg računala. Da biste vratili šifrirane datoteke, preporučujemo vam upotrebu detaljnog vodiča koji su pripremili stručnjaci za sigurnost na internetu tvrtke virusi.hr.

Ako je vaše datoteke šifrirao virus Cerber 4.1.0, možete upotrijebiti nekoliko metoda da ponovno dođete do njih.

Data Recovery Pro rješenje

Kreatori su obnovili ovaj softver kako bi mogao dekriptirati datoteke inficirane ovom ransomware infekcijom. Iako ne postoji 100% garancija da će vam vratiti datoteke, vrijedi pokušati.

 • Preuzmi Data Recovery Pro;
 • Pratite korake postavki programa za vraćanje podataka (Data Recovery) i instalirajte ga na računalo;
 • Pokrenite ga i skenirajte računalo da biste pronašli datoteke koje je šifrirao ransomware program Cerber 4.1.0;
 • Vratite datoteke.

Vraćanje datoteka pomoću Windows Previous Versions značajke

Zbog ove funkcionalnosti, možda ćete pronaći prijašnje verzije svake datoteke koju je ransomware inficirao.

 • Pronađite datoteku koju trebate vratiti i kliknite na nju desnom tipkom miša;
 • Odaberite “Properties” i idite na karticu (tab) “Previous versions”;
 • Ovdje provjerite sve dostupne verzije datoteke u mapi “Folder versions”. Trebali biste odabrati verziju koju želite vratiti i kliknuti na “Restore”.

Pogodnosti ShadowExplorera

Ovaj program može biti još jedna alternativna prilika za vraćanje datoteka. Još je uvijek nepoznato da li posljednje verzije Cerbera brišu shadow volume kopije. One su kreirane od operativnog sustava. Kada su pravilno organizirane, možete vratiti prijašnje datoteke.

 • Preuzmite program Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Pratite Čarobnjaka za postavke programa Shadow Explorer i instalirajte ovu aplikaciju na svoje računalo;
 • Pokrenite program i idite na padajući meni u gornjem lijevom kutu ekrana da biste odabrali disk na kojem se nalaze šifrirani podaci. Provjerite koje mape se tamo nalaze;
 • Desnom tipkom miša kliknite na mapu koju želite vratiti i odaberite “Export”. Također možete odabrati kamo želite pohraniti te podatke.

Cerber Decrypter

Možete koristiti dekripcijski softver za otključavanje datoteka.

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od Cerber 4.1.0 i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

O autoru

Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-cerber-4-1-0-ransomware-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Vaše mišljenje u vezi sa Cerber 4.1.0 ransomware virus