Ljestvica ozbiljnosti:  
  (70/100)

Uklonite virus BlackMoon (Vodič za uklanjanje virusa)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Trojanci

Kako se bankarski trojanac BlackMoon ponaša na kompromiziranim računalima?

Ozloglašeni BlackMoon trojanac, koji je također poznat kao BlackMoon virus ili W32/Banbra, je prvi puta predstavljen i istraživan u 2014. Ovaj specifičan malware je kreiran s namjerom da ukradne žrtvine bankarske informacije preusmjeravajući žrtvu na sumnjive web stranice. Nažalost, ovaj štetan virus se brzo širi, i već je uspio inficirati više od 100,000 računala. Uglavnom cilja korisnike računala u istočnoazijskim pokrajinama, većinom u Japanu, Kini i Južnoj Koreji. 

Jednom kada uđe u žrtvin računalni sustav, ispušta razne infektivne datoteke. Trojanac se predstavlja kao DLL datoteka, koja se može pokrenuti preko rundll32.exe izvršne datoteke. Ovaj bankarski trojanac je dizajniran za preusmjeravanje korisnika na zlonamjerne web stranica svaki puta kada on/ona pokuša pristupiti tražilici ili bankarskom portalu preko jednog od inficiranih web preglednika. BlackMoon virus može promijeniti sve glavne web preglednike na Windowsu, uključujući Mozilla Firefox, Google Chrome, te čak i novi Microsoft Edge. Prije nego što preusmjeri korisnika na zlonamjernu web stranicu, trojanac prikazuje poruku (koja je napisana na korejanskom, japanskom ili kineskom jeziku) koja tvrdi da korisnik mora proći “proces certifikacije sigurnosti”, koji se može izvršiti prijavljujući se u bankarski račun. Naravno, to nije ništa drugo nego prevara, jer je korisnik tada preusmjeren na sumnjivu web stranicu i sve podatke koje on/ona tamo unese, dođu u ruke kibernetičkim kriminalcima. Ovaj trojanac može prikupiti informacije uključujući žrtvine osobne i službene brojeve telefona, pinove, detalje o kreditnim karticama, lozinke, te slične osjetljive podatke. Dospijevaju do servera za upravljanje i kontrolu i mogu biti korišteni u ilegalne svrhe.

BlackMoon malware redirects to phishing websites

Ukoliko smatrate da je vaše računalo u kompromisu zbog ovog malwarea, nemojte čekati i smjesta uklonite bankarski trojanac BlackMoon sa svog računala. Pomoću anti-malware softvera možete provjeriti da li je vaše računalo inficirano nekim malwareom, te ga ukloniti. Preporučamo korištenje Reimage ili nekog drugog reputabilnog alata za uklanjanje malwaera kako bi otkrio i uklonio spyware/malware prijetnje s vašeg računala. Nažalost, ručno uklanjanje ovog trojanca je proces koji uzima mnogo vremena, i zahtjevao bi puno vremena čak iako ste napredan korisnik računala.

Kako se ovaj trojanac širi?

BlackMoon trojanac se navodno širi preko raznih preuzimanja, što znači da može ući u žrtvin računalni sustav i iskoristiti njegove slabosti neažurnog softvera. Dodatno k tome, ova verzija malwarea se može preuzeti zajedno s lažnim ažuriranjima softvera, tipično s Java Player ili Flash Player ažuriranjima. Dok su ti programi u potpunosti legitimni, kibernetički kriminalci se poigravaju s korisnikovim povjerenjem pripajajući im infektivne datoteke i promovirajući takva modificirana ažuriranja preko nesigurnih internetskih stranica. Stoga, savjetujemo vam da se klonite nepoznatih web stranica i izbjegavate preuzimanje dobro-poznatih softvera s njih, jer takva preuzimanja mogu sadržavaju zlonamjerne datoteke i oštetiti vaš računalni sustav. Nepotrebno je reći da biste sve programe trebali održavati ažurnima i zaštititi svoje računalo snažnim anti-malware rješenjem.

Kako ukloniti BlackMoon malware s računalnog sustava?

BlackMoon virus je vrlo opasna računalna prijetnja, i NE biste se trebali sami suočavati s njom ukoliko niste IT stručnjak. Ovo je vrlo dobro programiran softver, koji nastoji sakriti svoje izvršne datoteke pod imena datoteka koje zvuče sigurno. Preporučamo da nekoliko puta skenirate cijeli računalni sustav kako biste bili sigurni da je prijetnja u potpunosti uklonjena. Tada preporučamo da promijenite sve lozinke, korisnička imena, pinove, i ostale osjetljive informacije kako biste spriječili kibernetičke kriminalce da ukradu novac s vaših bankarskih računa.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-blackmoon-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima