Što je to BabMaint.exe? Treba li ukloniti tu datoteku

Ugnius Kiguolis - -

BabMaint.exe (datoteka je također poznata i pod nazivima asbabmaint..x ili redirect.js) dobro je znana maliciozna izvršna datoteka povezana sa sumnjivim dodatkom koji je sposoban za preuzimanje kontrole nad preglednicima Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox ili nad nekim drugim preglednikom. Najopasniji program koji se povezuje s ovom datotekom je delta-homes.com. Definitivno bi je trebali izbjegavati i ukloniti je s vašeg računala čim vas počne ometati preusmjeravanjima prema nepoznatim web stranicama i komercijalnim pop-up reklamama koje su prepune različitih linkova. Te aktivnosti vas mogu početi smetati tijekom korištenja Internet Explorera, Google Chromea, Mozilla Firefoxa ili nekog drugog internet preglednika.

Nažalost, preusmjeravanje koje uzrokuje delta-homes.com nije nešto najopasnije što bi vam se moglo dogoditi. Najopasnija stvar koju uzrokuje ovaj otimač preglednika njegova je sposobnost praćenja korisnika PC-ja i prikupljanje pojmova koje pretražuju, podataka o najposjećenijim stranicama, podataka koje unose tijekom posjeta omiljenim stranicama, itd. Uz to, program može prikupiti informacije o email adresi korisnika, IP adresi PC-ja, njegovu lokaciju, itd. Ako ne želite otkriti takve informacije nepoznatim trećim stranama, morate sa svog računala ukloniti virus delta-homes i datoteku BabMaint.exe.

Osim toga, čini se da ovu datoteku mogu koristiti i drugi otimači preglednika, kao što su npr. Babylon toolbar [Babylon toolbar], 22find virus [22find virus] ili mixidj.delta-search.com [mixidj.delta-search.com]. Ti programi također mogu biti iskorišteni kao otimači preglednika, ali i za slične nepoželjne aktivnosti, pa bi se i njih čim prije morali riješiti. U suprotnom, mogli bi završiti na stranicama upitne kvalitete koje su pune sumnjivog sadržaja.

Nažalost, ovakav način ponašanja još uvijek se ne smatra ilegalnim. Jedino što zvuči obećavajuće činjenica je da sve više i više stručnjaka koji proučavaju sigurnost na internetu ubacuju ovu datoteku u baze podataka svojih anti-spyware programa. Ako želite biti sigurni da se na vašem računalu ne nalazi datoteka BabMint.exe, morate ga skenirati programom Reimage. Ovu aplikaciju također možete upotrijebiti za uklanjanje datoteke BabMint.exe i otimača preglednika koji s njom povezani.

presuda - status datoteke
prijeteća datoteka
Virusi.hr pretraživački centar prikuplja i provjerava sve informacije vezane za BabMaint.exe. Pitamo se, ‘Može li ova datoteka biti zlonamjerna?’, ‘Da li je ime datoteke korišteno od strane Malwrare-a?’ i slično. Status datoteke je samo naše mišljenje, proizvedeno iz naših pretraga. Status PRIJETEĆE DATOTEKE znači da datoteka predstavlja prijetnu Vašem sustavu. Iskoristite savjet ispod:
savjet:
Ako se Vaše računalo čini sporo, ili patite od neželjenih reklama i otvaranja nepoznatih stranica, preporučamo da skenirate računalo sa preporučenim anti-spyware programom. Uradite nekoliko BESPLATNIH testova skeniranja i provjerite sustav za neželjene aplikacije koje bi mogle biti odgovorne za navedene probleme.
Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja.
Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera slažete se s našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
Reimage je preporučen alat za skeniranje vašes sustava za potencijalne prijetnje i loše softvere. Probna verzija proizvoda pronaći će štetne aplikacije u Vašem sustavu.
Mediji spominju Reimage
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Plumbytes Anti-Malware
Malwarebytes Anti Malware
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
izvor: http://www.2-spyware.com/file-babmaint-exe.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Datoteke
Softver
Usporedi