Ljestvica ozbiljnosti:  
  (6/100)

Ask. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Jake Doevan - - | Tip: Otimač preglednika

ŠTO JE ASK?

Ask je popularna tražilica, koja nudi 'bolje pretraživanje' za svoje korisnike. Ova stranica je LEGITIMNA i možete se osjećati kao da vam pomaže poboljšati pretraživanje. Možete pretraživati web koristeći njegovu stranicu ask.com ili tražilicu, koja može biti instalirana na računalo i kompatibilna je sa svim web preglednicima, uključujući Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox i ostalim. Kako god, bez obzira na to što izgleda sigurno, mnogi korisnici su nas pitali o vjerodostojnosti Aska. Čini se da su ove diskusije inicirane jer ova tražilica može biti instalirana zajedno s ostalim programima kao dodatna komponenta. Stoga, možete otkriti ovu tražilicu na svom računalu niotkuda. Prije nego što prozovete ovaj program 'virusom', trebali biste znati da je Ask, poput mnogih ostalih tražilica, promoviran preko besplatnih programa. Jednom kada se složite (da, činite to ne odznačavajući kućicu koja govori 'Make Ask.com my default search engine' ili 'make Ask.com my start page') da instalirate takav program na Vaše računalo, on mijenja početnu stranicu i zadanu tražilicu te slične postavke. Ukoliko ovo želite izbjeći, trebali biste pratiti instalaciju besplatnih programa. Za više informacija o tome, trebali biste pročitati idući odlomak ovog članka. Također Vas moramo upozoriti o komercijalnim rezultatima pretrage koji se mogu pojavljivati u Vašim rezultatima pretraživanja. Ukoliko ne želite posjećivati pripojene web stranice od Aska, trebali biste biti oprezni kod pretraživanja pomoću ove tražilice. Ukoliko se već pojavio na Vašem web pregledniku, možete ukloniti Ask sa svog računala poput bilo koje druge aplikacije. Nakon što to učinite, preporučamo skeniranje svog računala s Reimage (Windows OS) ili Webroot SecureAnywhere AntiVirus (MAC OS X) kako biste bili sigurni da je očišćeno od virusa i potencijalno nepoželjnih programa.

KAKO ASK MOŽE DOĆI NA MOJE RAČUNALO?

Kako smo već spomenuli, Ask Tražilica i ask.com mogu ući u Vaše računalo bez očitog znaka jer je promoviran pomoću besplatnih i javnih programa. Imajte na umu da ga također možete preuzeti na svoje računalo spojenog s upraviteljima preuzimanjima, PDF kreatorima, softverima za prijenos videa i sličnim programima. U većini slučajeva, korisnici preuzimaju ovakve programe bez obraćanja pozornosti na njihov instalacijski proces. Ukoliko želite zaštiti izbjeći Ask, morate odabrati 'prilagođenu' ili 'naprednu' metodu instalacije i odznačiti sve unose koji nude promjenu početne stranice ili preuzimanje tražilice. Jednom kada je preuzet, Ask se lagano može pojaviti umjesto Vaše početne stranice ili zadane tražilice. Ukoliko ga se želite riješiti, morate ručno ukloniti Ask sa svih preglednika. Pratite ovaj vodič kako biste popravili svoje računalo za dobro:

KAKO UKLONITI ASK?

Ukoliko se želite riješiti Aska, trebali biste ukloniti ovaj program sa svog upravitelja zadacima i svakog od preglednika. Nakon što to učinite, trebali biste pokrenuti skeniranje cijelog sustava ažuriranim anti-spyware programom kako biste bili sigurni da Vam je računalo sigurno.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Ask fotografija
Ask fotografija

O autoru

Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-ask.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima