Ljestvica ozbiljnosti:  
  (97/100)

Android virus. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

Jake Doe - - | Tip: Malware
12

Što je Android virus?

Android virus je termin, koji je osmišljen kod pokušavanja opisivanja zlonamjernih aplikacija koje mogu oštetiti Android uređaje. Moramo Vas upozoriti da se broj ovakvih virusa stalno povećava i da se vjeruje da je jedna od deset aplikacija zlonamjerna. Stručnjaci za sigurnost su nedavno otkrili da je većina ovakvih virusa bazirana na plaćanju, što znači da lako mogu preuzeti kontrolu nad Vašim kreditnim karticama, prijavljivanjima, lozinkama, i ostalim osobnim podacima. Pored toga, također je vrijedno spomenuti da postoji na stotine mobilnih virusa koji imaju mogućnost inciirati ‘manje opasne’ aktivnosti, poput prikupljanja i slanja liste kontakta, email adresa, i ostalih informacija trećim stranama, pretplatiti žrtve na platne usluge, snimati razgovore, inficirati mobitele ostalim malwareom, izazivati dosadne pop-up reklame i preusmjerenja na sumnjive web stranice. Zvuči impresivno, zar ne? Slično tipičnim virusima, lako možete ne primjetiti činjenicu da Vam je uređaj inficiran Android virusom jer se može sakrivati duboko u njemu. Kako god, znakovi poput usporavanja sustava, sumnjivih upozorenja, preusmjerenja i lagano povećanih telefonskih računa bi Vas trebali zabrinuti o stanju Vašeg uređaja. U ovom slučaju, uvijek biste trebali odabrati reputabilan antivirusni i provjeriti uređaj njime.

Kako Android virus može inficirati moj telefon?

U trenutku pisanja, Android virus mora biti instaliran na telefon ručno ali vjerujemo da je samo pitanje vremena prije nego što prevaranti počnu koristiti ostale tehnike da ga prošire. U većini slučajeva, ljudi preuzmu ovu prijetnju na svoje uređaje zajedno s nelicenciranim aplikacijama koje su aktivno promovirane koristeći razne tehnike. Kako biste izbjegli ovo, visoko preporučamo da preuzimate aplikacije samo s legitimnih dućana aplikacijama koji provjere svaki program prije nego što ga promoviraju. Google Play Store, Amazon i Samsung mogu biti vjerovani u ovom slučaju. Ipak, čak i ako ste odabrati neki od ovih dućana aplikacijama trebali biste provjeriti svaku aplikaciju prije nego što je preuzmete na svoj uređaj jer nikad ne možete znati što se u njoj skriva. Ukoliko ste zainteresirani u kibernetičku sigurnost, možda ste čuli da su hakeri već uspjeli dodati svoje zlonamjerne aplikacije na Google Play Store i prikupiti više od 10.000 preuzimanja prije nego što je to otkriveno. Dodatno, prijavljene su neke stranice koje automatski mogu preuzeti inficirane aplikacije na uređaj. Stoga, kako biste održali svoj uređaj čistim i izbjegli Android virus, trebali biste prestati posjećivati sumnjive/ilegalne stranice i nikad ne klikati na poveznice koje se mogu pojaviti dok ih posjećujete. Konačno, vjerujemo da je vrijeme da razmislite o mobilnom antivirusu koi bi Vam mogao pomoći izbjeći instalaciju zlonamjernih aplikacija, uključujući Android malware.

Verzije Android virusa:

NotCompatible virus je opasan Android virus koji se ponaša kao zastupnik. Čim uđe u ciljano računalo, spaja se na njegov server i čeka određene naredbe. Bilo je mnogo nagađanja da je ovaj malware sposoban da spoji inficiran uređaj na botne i tada ih pretvara u spam uređaje. Dodatno, neki sigurnosni stručnjaci upozoravaju da NotCompatible malware lako može biti korišen za krađu osobnih informacija s telefona ili sličnih urređaja. Kako biste se zaštitili od ovih problema, visoko preporučamo da preuzmete mobilni antivirus. Pomoći će Vam da spriječite infiltraciju ovakvih i sličnih prijetnji.

Lastacloud virus je trojanski konj koji je također poznat kao Android.Lastacloud. Aktivno se širi kao ažuriranje za WhatsApp i Android Browser te se predstavlja kao Updatecom.whatsapp.update i com.androidbrowser.update. Jednom kada uđe u uređaj, ova prijetnja pokušava ukrasti osobne informacije, poput liste kontakta, računa kojima se pristupa preko žrtvinog uređaja, unutarnje i vanjske memorije, i sličnih podataka. Osim toga, također može pokušati inficirati sustav pomoću ostalih kibernetičkih prijetnji. Skoro svaki reputabilan Android antivirusni program Vam može pomoći da uklonite Lastacloud virus sa sustava. Molimo Vas, NEMOJTE otkazati njegovo uklanjanje jer ovaj virus može dovesti do ozbiljnih problema.

Android Police Virus je novodizajnirana verzija FBI virusa, koja je u mogućnosti inficirati Android OS. Danas je on najopasniji primjer Android virusa jer može blokirati cijeli sustav i enkriptirati svaku datoteku koja je na njemu instalirana. Također, može uzrokovati upozoravajuće poruke i preusmjerenja na zlonamjerne web stranice pokušavajući natjerati ljude da plate određenu svotu za njegove kreatore. Teško je primjetiti infiltraciju ovog virusa. Ukoliko ste inficirani, trebali biste izbjegavati posjećivanje web stranice koje traže Vaša korisnička imena i lozinke. Naravno, Android malware morate smjesta ukloniti.

Kako ukloniti Android virus?

Kada je Vaš uređaj inficiran Android virusom, možete se susresti s idućim problemima:

  • Gubitkom osjetljivih informacija. Zlonamjerne aplikacije koje se koriste za inficiranje Android OS mogu prikupljati razne oblike podataka. Takve informacije uključuju kontakte, prijave, e-mail adrese i slične informacije koje su važne napadačima.
  • Gubitkom novaca. Većina Android malware-a je u mogućnosti poslati poruke raznim brojevima ili pretplatiti korisnike na njihove usluge. Ovo može dovesti do gubitka novaca i sličnih problema.
  • Infiltracijom malware-a. Android virus može pokušati preuzeti Vaš uređaj i inficirati ga drugim malware-om. Također može uzrokovati dosadne reklame, pop-up obavijesti, te lažne poruke upozorenja.
  • Problemima s radom. Kada ste inficirani takvom prijetnjom, možete primjetiti probleme s nestabilnošću sustava, usporavanja i slične stvari.

Ukoliko mislite da se Android virus već skriva u vašem Android-baziranom telefonu ili drugom uređaju, visoko preporučamo da ga skenirate s Reimage. To je moćni antivirus koji je sposoban pronaći zlonamjerne datoeke i ostale komponente virusa. Ponekad virusi blokiraju Vaš sigurnosni softver kako bi izbjegli svoju eliminaciju. Ukoliko je to slučaj, trebali biste ponovo pokrenuti svoj uređaj u Sigurnom načinu rada prije nego što pokrenete BullGuard Mobile Security.

  1. Pronađite gumb za gađenje i držite ga nekoliko sekundi dok se ne pojavi meni. Kliknite na Isključi.
  2. Jednom kada vidite dijaloški prozor koji Vam nudi da pokrenete Android u Sigurnom načinu rada, odaberite ovu opciju i U redu.

Ukoliko Vam ovo nije uspjelo, samo isključite i ponovo uključite svoj uređaj. Jednom kada se aktivira, pokušajte držati Meni, Smanji zvuk, Pojačaj zvuk ili Smanji zvuk i Pojačaj zvuk zajedno da vidite Siguran način rada.

Također možete primjeniti ručno uklanjanje Android virusa tako da sami deinstalirate zlonamjernu aplikaciju. Kako god, kod toga biste trebali biti vrlo oprezni jer možete ukloniti korisne datoteke i aplikacije. Za ručno uklanjanje Android virusa, molimo Vas da pratite iduće korake:

  1. Ponovo pokrenite uređaj u Sigurnom načinu rada pomoću koraka ispod.
  2. Kada ste u Sigurnom načinu rada, idite na Postavke. Jednom kada ste tamo, kliknite na Aplikacije ili Upravitelja aplikacijama (ovo se razlikuje ovisno o Vašem uređaju).
  3. Ovdje, potražite zlonamjerne aplikacije i sve ih uklonite.

Automatsko uklanjanje

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Android virus slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X

Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju Android virus. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Testirali smo efikasnost Webroot SecureAnywhere AntiVirus u uklanjanju Android virus (2017-03-22)
Android virus fotografija
Android virus fotografijaAndroid virus fotografija
izvor: http://www.2-spyware.com/remove-android-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima