Ljestvica ozbiljnosti:  
  (6/100)

Ukloni Alibaba

123

Muče me reklame virusa Alibaba. Zašto se to događa?

Ako vam se prikazuju reklame virusa Offer.alibaba.com i slične pop-up notifikacije ove stranice za online shopping, vaše računalo bi moglo biti zaraženo jednom vrstom adware programa. Ne brinite, ti programi se ne smatraju malicioznim virusima, već su poznati kao aplikacije koje se financiraju reklamama. No, te aplikacije mogu ponekad mogu inicirati dosadne ili čak agresivne aktivnosti na računalu, a mogu se primijetiti tijekom surfanja internetom. Na primjer, možete biti preusmjereni na sumnjive stranice koje mogu pokušati nagovoriti korisnike da otkriju svoje osobne informacije. Uz to, te aplikacije mogu pratiti vaše online aktivnosti i pokušati prikupiti informacije o vašim navikama tijekom surfanja. U većini slučajeva, ti podaci se smatraju osobnim neidentificirajućim. Međutim, nikako ne možete znati tko sve može doći do njih i kako može te informacije upotrijebiti. Iako smo primijetili da adware program Alibaba preusmjerava svoje korisnike samo prema srodnim mu shopping stranicama, nema nikakve garancije da će se ostali adware programi ponašati na taj način. Budite na oprezu jer se oni mogu širiti internetom uz pomoć sumnjive metode distribucije koju nazivamo bundling. Da bi saznali više o tehnici distribucije ovog adware programa i metodama koje se mogu upotrijebiti za njegovo izbjegavanje, pročitajte sljedeći odlomak. Također, morate razmisliti o uklanjanju programa Adware.Alibaba (ponekad se naziva i virus Alibaba)sa svog računala.

A picture showing what Alibaba ads can be

Kako mogu instalirati program Adware.Alibaba na svoje računalo?

Ako vas je vaš anti-virus ili anti-spyware program upravo obavijestio o aktivnosti virusa Adware.Alibaba na vašem računalu, tada morate razmisliti o vašim nedavnim aktivnostima na internetu. Koje stranice ste posjećivali u zadnje vrijeme? Koje ste programe nedavno instalirali na računalo? Ako još uvijek ne znate o čemu pričamo, morate pročitati nešto više o najpopularnijim načinima širenja adware programa, otimača preglednika i sličnih potencijalno nepoželjnih programa (potentially unwanted program, PUP):

  • Obmanjujuće web stranice. Internet je prepun reklama i programa koji konstantno preusmjeravaju korisnike na različite stranice. U većini slučajeva, te stranice su sumnjive domene koje vrlo rijetko posjećuju korisnici koji tamo nisu preusmjereni. Budite na oprezu jer većina njih liči na popularne domene, no one zapravo pripadaju sumnjivim tvrtkama. Uobičajeno je za te stranice da su pune obmanjujućeg sadržaja, pa morate biti vrlo pažljivi prije instalacije programa koji se tamo reklamiraju. Kada pokušavate instalirati program nepoznatog developera, najprije bi morali pročitati što piše u Izjavi o privatnosti, kao i ostale informacije dostupne o nekom programu. Također, budite pažljivi s pop-up reklamama koje vas iznenada mogu prekinuti u radu.
  • Bundling. Adware programi, otimači preglednika i slične beskorisne aplikacije aktivno se promoviraju uz pomoć bundlinga, pa nema potrebe posebno napominjati da morate pratiti instalaciju svakog freeware programa. Ako želite izbjeći programske pakete (sumnjivi dodaci pregledniku, ekstenzije, plug-inovi i alatne trake), odaberite “Prilagođenu”ili “Naprednu” (“Custom” ili “Advanced”) instalacijsku opciju. Nakon što to napravite, pokušajte biti što pažljiviji prilikom instalacije odabranog programa i poništite odabir svake dodatne komponente. Tako ćete izbjeći instaliranje programa koji vam nisu potrebni.

Ako programi povezani s virusom Alibaba preuzme kontrolu nad vašim sistemom, oni će ostaviti svoje datoteke u svakom od web preglednika i početi s reklamiranjem određenih stranica. U tom slučaju, oni su skloni iniciranju preusmjeravanja korisnika na shopping stranicu Alibaba. Primijetite da je to legitimna stranica koja se nikada nije koristila za širenje malware programa. No, otkrit ćete da su ta preusmjeravanja vrlo naporna i dosadna jer će vas ponekad početi prekidati u radu čim počnete surfati internetom. Ako želite spriječiti prikazivanje reklame virusa Alibaba, posjetite sljedeću stranicu i otkrijte kako to napraviti bez puno uloženog truda.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Alibaba slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
uklanjač za Alibaba Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
uklanjač za Alibaba
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Alibaba. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Alibaba. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Alibaba (2015-11-26)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Alibaba (2015-11-26)

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u