Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite adware Sonic Train

12

Što je to Sonic Train?

Sonic Train tvrtke SuperWeb LLC je plug-in za preglednik koji podržava Google Chrome, Mozilla Firefox i Internet Explorer. Nažalost, kad kažemo “podržava”, ne želimo reći da se on može koristiti kao dodatak na svakom od navedenih preglednika. Pod “podržava” mislimo da taj plug-in može preuzeti kontrolu nad svakim od vaših web preglednika i započeti s pokretanjem raznih marketinških kampanja. Zapravo, Sonic Train je tipičan primjer adware programa ili potencijalno nepoželjnog programa (potentially unwanted program, PUP), pa ne bi uopće smjeli niti razmišljati o tome da ga zadržite na računalu. Čim preuzme kontrolu nad preglednikom, počet će prikazivati nametljive reklame i uzrokovati preusmjeravanja na sumnjive ili čak zlonamjerne domene trećih strana. Kao što već vjerojatno znate, adware programe koriste treće strane kao alate za promociju različitih proizvoda, pojačavanje prometa partnerskim stranicama i slične stvari. Zbog toga će vam ovaj adware program početi prikazivati na desetke pop-up reklama, pup-under reklama, natpisa, linkova u tekstu i ostalih oblika nametljivog oglašavanja koji su povezani s unaprijed određenim web stranicama. Problem nastaje kad jednom kliknete na neku reklamu programa Sonic Train s porukom “Ads by Sonic Train”, to vas na prevaru nagovori da posjetite nepouzdane domene ili, u najgorem slučaju, vam instalira potencijalno nepoželjan program. Zbog toga uvijek morate biti svjesni preusmjeravanja koja uzrokuje program Sonic train i morate izbjegavati klikanje na bilo kakav sadržaj koji ova aplikacija prikazuje.

ads by Sonic Train
Nego, jeste li primijetili kako je većina reklama programa Sonic Train privlačna? Velik dio njih obavještavat će vas o različitom ponudama i popustima, a povezani su sa stvarima koje ste nedavno tražili, neke od reklama mogu vam ponuditi instaliranje/ažuriranje aplikacija, itd. Ako ste se pitali kako to treće strane uspijevaju, morate imati na umu da to nije moguće bez “kolačića” (cookies). Jednom kad se nađe u vašem računalu, virus Sonic Train ostavlja software za praćenje u vašem pregledniku i počinje istraživati koje stranice posjećujete, što na tim stranicama upisujete, na koji sadržaj klikate, koja je IP adresa vašeg PC-ja, itd. Dakle, ako vam se ne sviđa što s trećim stranama dijelite osobne identificirajuće i neidentificirajuće informacije, kao i pregledavanje obmanjujućih reklama, najbolje bi bilo da bez odgađanja uklonite virus Sonic Train iz sistema. Odmah pokrenite SpyHunter ili neki drugi anti-spyware program i započnite sa skeniranjem kompletnog sistema.

Kako virus Sonic Train može preuzeti kontrolu nad mojim računalom?

Sonic Train je vrsta dodatka pregledniku koja može uzrokovati ozbiljan kaos tijekom surfanja internetom. Problem je u tome što ga možete instalirati a da to niti ne primijetite. Stručnjaci za sigurnost na internetu otkrili su da se ovaj adware program, iako ima svoju službenu stranicu, obično šiti internetom u paketu s drugim freeware ili shareware programima. Stoga, ako želite zaštitit svoju mašinu od različitih nametnika, ne morate samo instalirati pouzdan anti-spyware program, izbjegavati posjet ilegalnim stranicama i otvaranje spam poruka. Morat ćete uz to istražiti svaki freeware program, uvijek provjeriti “Napredne”/”Prilagođene” postavke i poništiti odabir svih “opcionalnih komponenti” koje dolaze uz njega.

Kako ukloniti ovaj adware program?

Naši stručnjaci su objavili vodič za uklanjanje programa Sonic Train, pa ako su vam potrebne jednostavne i informativne instrukcije, pronaći ćete ih nakon ovog članka. U slučaju odabira da sami uklonite ovaj adware program, naša preporuka je da svejedno pregledate sistem pouzdanim anti-spyware programom i tako uklonite i sve druge potencijalno nepoželjne programe:

Možete ukloniti Sonic Train automatski pomoću jednih od ovih programa: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Adware program Sonic Train slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Adware program Sonic Train. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Adware program Sonic Train. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Adware program Sonic Train (2015-11-12)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Adware program Sonic Train (2015-11-12)
Adware program Sonic Train fotografija
Adware program Sonic Train fotografijaAdware program Sonic Train fotografija
Brzi meni: Ručni Sonic Train Priručnik za uklanjanje adware-a
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Sonic Train iz Windows 7 / Vista / XP sistema

 • Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).

Uklonite Sonic Train iz Windows 10 / Windows 8 sistema

 • Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program.
Uklonite Sonic Train i srodne programe
 • Ovdje, potražite Sonic Train ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 • Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Sonic Train iz Mac OS X sistema

Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications.

Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'

Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Sonic Train ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash.

Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Sonic Train iz Internet Explorer (IE)

Uklonite opasne dodatke
 • Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 • Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Sonic Train te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable:
Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable' Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 • Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene.
Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene Resetirajte Internet Explorer
 • Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 • Ovdje, odaberite Reset.
 • Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Sonic Train.
Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Sonic Train iz Mozilla Firefox (FF)

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 • Ovdje, odaberite Sonic Train i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose.
Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili Resetirajte Mozilla Firefox
 • Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information.
Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 • Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Sonic Train.
Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Sonic Train iz Google Chrome

Obrišite zlonamjerne dodatke
 • Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions.
Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 • Ovdje odaberite Sonic Train te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose.
Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 • Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search .
kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 • Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese Resetirajte Google Chrome
 • Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 • Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings.
Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 • Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Sonic Train.
Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Sonic Train iz Safari

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences.
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 • Ovdje, odaberite Extensions i potražite Sonic Train ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih.
Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke Resetirajte Safari
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari....
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 • Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Sonic Train.
Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Kompletno uklanjanje Sonic Train adware

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Sonic Train tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u