Ljestvica ozbiljnosti:  
  (94/100)

ABOUT FILES! Ransomware. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Alice Woods - - | Tip: Otimač preglednika

Što'ABOUT FILES!'?

'ABOUT FILES!' je ozbiljna obavijest koja se može prikazati na zaslonu računala niotkuda. U trenutku pisanja, pojavljuje se samo na Windows sustavima, ali ne postoji garancija da ovaj virus nije u mogućnosti oteti Mac OS X i druge operativne sustave. Ukoliko se ovakvo upozorenje tek pojavila na Vašem računalu, prva stvar koju biste trebali pokušati je otvoriti jednu od svojih datoteka. To može biti video zapis, fotografija, bitan dokument ili slično. Ukoliko ne možete doprijeti do nijednog od njih, to znači da je Vaše računalo inficirano ozbiljnim kripto-ransomware-om koji je Već uspio enkriptirati Vaše datoteke. Tipično, ovaj virus skenira sustav i blokira sve unaprijed određene datoteke čim ga infiltrira. Dodatno, počinje prikazivati ogromnu poruku upozorenja koja od Vas traži da platite iznos u zamjenu za poseban deskriptivni ključ. Nažalost, ovaj deskriptivni ključ je skoro jedina stvar koja Vam može pomoći u ovoj situaciji. Možete pokušati koristiti programe poput R-Studio ili Photorec ali ne garantiramo da će raditi. U ovom slučaju, trebali biste napraviti kopije svojih datoteka.

Kako god, i dalje biste trebali ignorirati ono što program 'ABOUT FILES!' traži jer nije zagarantirano da će Vam vlasnici ovog programa dati deskriptivni ključ koji trebate. Naravno, svaka od blokiranih datoteka Vam može biti bitna jer je to glavni cilj 'ABOUT FILES!' ransomware-a, ali postoji mogućnost da dobijete beskorisnu kombinaciju koja Vam neće pomoći pridobiti datoteke. Tipično, 'ABOUT FILES!' virus traži da platite 3 Bitcoina što je jednako $700. Ovu svotu novaca potreno je platiti unutar 72 sata. Ukoliko mislite da je Vaše računalo već inficirano ovom prijetnjom, trebali biste pokrenuti skeniranje cijelog sustava pomoću Reimage. Ukoliko je ova prijetnja inficirala Vaš Mac OS X, koristite Webroot SecureAnywhere AntiVirus, koji je kompatibilan s Windowsima i Mac OS X.

Kako 'ABOUT FILES!' može inficirati moje računalo?

Poznato je da se ovaj ransomware, baš poput Cryptolocker, CTB Locker, CoinVault ili Cryptowall, širi pomoću trojanaca. Tipično su sakriveni u spamovima i zlonamjernim privitcima koji se uobičajeno dodaju porukama kako bi nasamarili korisnike u preuzimanje virusa direktno na svoja računala. Kako biste ostali sigurni, trebali biste ignorirati sve nepoznate pošiljatelje i email poruke koje se mogu pojaviti u Vašoj primljenoj pošti. Kako god, 'ABOUT FILES!' se ponekad širi pomoću preuzimatelja trojanaca poput Ajuxery i Shanabim, stoga biste također trebali biste također trebali imati ažuran anti-spyware program instaliran na svojem računalu. U suprotnome, možete pronaći da je svaka od Vaših važnih datoteka blokirana i da je jedini način da ih vratite da kupite bitcoinove i platite svotu. Molimo Vas, razmotrite korištenje vjerodostojne solucije za pohranu podataka kako biste izbjegli nepoželjne efekte ransomware virusa. Ukoliko mislite da je 'ABOUT FILES!' ransomware već inficiralo Vaše računalo, trebali biste koristiti ovaj vodič:

Kako ukloniti 'ABOUT FILES!' virus?

Ukoliko gledate u ogromnu poruku koja tvrdi da su Vaše datoteke blokirane zbog ransomware-a i da trebate platiti određenu svotu kako biste ih odblokirali, trebali biste skenirati svoje računalo ažurnim anti-spyware programom i ukloniti zlonamjerne datoteke. Za to preporučamo ove aplikacije: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Mac OS X korisnici bi trebali pokušati Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Ukoliko želite vratiti konekciju sa svojim datotekama, trebali biste pokušati koristiti njihove backup-ove ili, ukoliko ih nemate, pokušajte pokrenuti jedan od alata za oporavak datoteka poput R-Studio ili Photorec. Osim toga, Kaspersky Lab je također prezentirao alat za dekriptiranje enkriptiranih datoteka, stoga biste također trebali pokušati Kapersky Ransomware Decryptor. Molimo Vas, NEMOJTE plaćati traženi iznos jer on ne garantira da ćete dobiti ključ koji je potreban za dekripciju Vaših datoteka.

Visoko preporučamo da razmislite o prevenciji infekcija poput About files! ransomware-a. Za to možete koristiti prijašnje spomenute programe. Osim toga, nemojte zaboraviti razmisliti o imunitetu svojih podataka i pohrani podataka.. Za to možete koristiti vanjske USB tvrde diskove, CD-e, DVD-e, ili se jednostavno osloniti na online pohranu podataka, poput Google Drive, Dropbox, Flickr i ostale solucije. Više informacija o pohrani podataka možete pronaći u ovom članku: Why do I need backup and what options do I have for that?

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje ABOUT FILES! Ransomware slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju ABOUT FILES! Ransomware. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage

O autoru

Alice Woods
Alice Woods

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Alice Woods
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima