Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

.abc File Extension virus. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Otimač preglednika

Koje su najvažnije činjenice koje moram znati o .abc File Extension virusu?

Vjerujemo da je najvažnija stvar povezana s .abc File Extension virusom to da dolazi iz zloglasne obitelji ransomwarea, koja se zove TeslaCrypt. Ukoliko ova prijetnja uspije infiltrirati sustav i aktivirati se, počinje tražiti najkorištenije datoteke na žrtvinom računalu. Nakon što pronađe svaku od tih datoteka, enkriptira ih. Tipično, ovaj ransomware “zaključava” datoteke pomoću RSA-2048 enkripcijskog algoritma, stoga nema šanse da pogodite kod koji je potreban za dekripciju inficiranih datoteka. Također prikazuje ogromnu poruku upozorenja koja od žrtve traži da plati otkupninu u zamjenu za povratak tih datoteka. Biste li razmislili o plaćanju 0.7 BTC (jednako skoro $300) kako biste dobili privatan ključ sa svoje računalo? Ukoliko je Vaš odgovor “Ne”, što mislite o činjenici da je .abc File Extension ransmware u mogućnosti enkriptirati poslovne dokumente, fotografije, video i glazbene datoteke te slične podatke bez pitanja za dozvolu? Biste li preživjeli gubitak takvih datoteka?

Kako biste si dali mogućnost da vratite inficirane datoteke, morate raditi backup podataka čim je to češće moguće. Trebali biste redovno raditi kopije datoteka te ih držati na prijenosnom hard disku ili na svom Dropboxu. Također, trebali biste računalo držati sigurnim kako biste spriječili infiltraciju ovog malwarea. Za to biste trebali instalirati reputabilan anti-spyware te ga održavati ažurirnim. Više informacija o spriječavanju i uklanjanju .abc File Extension virusa možete pronaći u idućom odlomcima. Molimo Vas da budete pažljivi s ovim ransomwareom jer Vas može dovesti do ozbiljnih problema. Ukoliko mislite da ste već inficirani, prva stvar koju biste trebali učiniti je odspojiti računalo s Internetske veze. Nakon toga je vrijeme da ga skenirate pomoću reputabilnog anti-spyware alata. Visoko preporučamo da koristite Reimage za uklanjanje .abc File Extension ransomwarea.

The example of .abc File Extension virus note

Kako se ovaj virus širi okolo?

Sudeći prema stručnjacima za računalnu sigurnost, možete spriječiti ovaj i ostale ransomware programe tako da instalirate reputabilan anti-spyware program na svoje računalo. Kako god, željeli bismo naglasiti činjenicu da takvi virusi ponekad neprimjetno infiltriraju računala. Kako biste to spriječili, morate biti pažljivi kod pretraživanja Interneta jer postoji stotine programa koji se šire okolo. Koje su najpopularnije metode za širenje .abc File Extension virusa? Ono o kojoj se najviše priča se oslanja na spam. Imajte na umu da možete biti nasamareni u preuzimanje inficiranih email privitaka, koji se koriste za širenje ove prijetnje. Kao pravilno, ljudi su nasamareni vjerujući da se suočavaju s nekim tijelom Vlade koje ih pokušava informirati o posebnoj dostavi, stanju računa, odobrenom popustu ili nečemu sličnom. Također bismo Vas trebali upozoriti o varljivim reklamama koje su također primjećene da sudjeluju u distribuciji .abc File Extension ransomwarea. Većina ih prijavljuje o potrebnim ažuriranjima za Javu, Flash Player, FLV Player i slične programe. Molimo Vas da ih NE instalirate jer su LAŽNE! Najpouzdaniji način da ažurirate programe je da posjetite njihove službene web stranice i provjerite što Vam nude.

Procedura uklanjanja .abc File Extension virusa:

Visoko preporučamo da ne gubite vrijeme s takvim virusima jer pokušavaju samo jednu stvar – natjerati svoje žrtve da plate otkupninu. Kako god, tko može garantirati da će Vam ova uplata dati ključ potreban za dekripciju enkrptiranih datoteka? Kako biste spriječili gubitak novaca i vratili svoje inficirane datoteke, trebali biste probati s vodičem koji je dan ispod. NE preporučamo da ručno tražite zlonamjerne datoteke koje pripadaju .abc File Extension ransomwareu jer to može dovesti Vaše računalo do dodatnih problema. Trebali biste taj posao posvetiti reputabilnom anti-spyware programu. Kako biste dekriptirali enkriptirane datoteke, možete probati iduće alate: R-Studio, Photorec ili Kaspersky virus-fighting utilities.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

Ručni .abc File Extension Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni .abc File Extension koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni .abc File Extension

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite Reimage ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa .abc File Extension.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni .abc File Extension koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije .abc File Extension. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa Reimage i pobrinite se da je uklanjanje virusa .abc File Extension uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od .abc File Extension i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ili Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-abc-file-extension-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima